Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Våra insamlare ger människor en chans att hjälpa de som behöver hjälpen mest.

"Men hallåå, eller? Är du sugen på att förändra världen idag, min vän?" var Claes Silfverhjelms favoritfraser när han för ett år sedan arbetade som insamlare i Göteborg. 

Jobba som värvare

"Jag jobbade som insamlare för att ge människor i fredagsvimlet en chans att få vara givmilda och få chansen att hjälpa andra människor på denna jord. Människor som inte har samma fantastiska förutsättningar som vi har i Sverige" 

Det är Claes Silfverhjelm som skriver till oss från Kabul där han idag arbetar som logistisk manager för Läkare Utan Gränser. För ett år sedan jobbade han som insamlare i Göteborg.

Några få stannade och ”signade” för att skänka en hundring i månaden, så att det jag gör ett år senare, är möjligt. Fantastiskt! 

Tillsammans är vi över 26 000 medarbetare från olika länder och nationaliteter. Vi representeras av alla möjliga yrkeskategorier och arbetsplatser och alla arbetar vi för ett gemensamt mål: Att rädda liv och lindra nöd där vi behövs som mest. 

VAD INNEBÄR JOBBET SOM insamlare?

När du blir  insamlare hos oss blir du en viktig del av vår organisation eftersom det är du som blir vårt ansikte utåt. Som  insamlare möter du människor ansikte mot ansikte, på gator och torg eller vid deras dörr och erbjuder dem möjligheten att få svar på viktiga frågor från en riktig människa.

Tillsammans med ett team arbetar du med att berätta om vårt arbete i syfte att rekrytera nya månadsgivare. Du ger våra blivande månadsgivare ett personligt möte som är ovärderligt och får dem som står i valet och kvalet att ta ett beslut som gör att vi snabbt kan vara på plats vid en katastrof. 

ÄR DU DEN VI SÖKER?

  • Positiv, social och ansvarsfull personlighet
  • Brinnande engagemang för humanitära frågor
  • Van vid att diskutera samhällsfrågor och är bra på att argumentera 

Klicka här för att ansöka till våra team i Stockholm, Malmö eller Göteborg

 

Kontakta mig så berättar jag mer

Malin Magnfält

Hur använder vi ditt och andras bidrag?

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Klicka här för att ladda ned vår senaste årsredovisning som pdf.  Under 2015 fördelade vi våra utgifter på följande sätt.

  • Det ideella ändamålet 90%
  • Insamlingskostnader 8,3%
  • Administrativa kostnader 1,7%

Fler gåvor

Skänk en värdefull minnesgåva

Minnesgåvor gör att vi kan vara på plats för att rädda liv där det behövs som mest. Hedra minnet av en anhörig med en minnesgåva vid begravningen.

Rädda liv med SMS

Sms:a din gåva till Läkare Utan Gränser. Nu kan du även bli månadsgivare via SMS! Din sms-gåva räddar liv i kriser och katastrofer.

Gåvoshop

Ge bort en gåva som förändrar en livshistoria.

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Så kan dina aktier rädda liv

Att ge en aktiegåva är ett sätt att stödja Läkare Utan Gränser. När du som äger aktier skänker aktieutdelningen betalar du inte kapitalskatt på utdelningen.

Gåvor från Stiftelser räddar liv

För att kunna rädda liv och lindra nöd är vi beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Tack vare er är vårt arbete möjligt.

Engagera dig

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Pluggannonser

Pluggannonser kan fritt användas i tidningar, magasin och på internet, när utrymme och möjlighet ges.

Engagera er kundklubb

EuroBonus erbjuder sina kunder att donera poäng som omvandlas till pengar till Läkare Utan Gränser.