Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Våra insamlare ger människor en chans att hjälpa de som behöver hjälpen mest.

"Men hallåå, eller? Är du sugen på att förändra världen idag, min vän?" var Claes Silfverhjelms favoritfraser när han arbetade som insamlare i Göteborg. 

Jobba som insamlare

"Jag jobbade som insamlare för att ge människor i fredagsvimlet en chans att få vara givmilda och få chansen att hjälpa andra människor på denna jord. Människor som inte har samma fantastiska förutsättningar som vi har i Sverige" 

Det är Claes Silfverhjelm som skrivit till oss från Kabul där han arbetade med logistik för Läkare Utan Gränser. Innan uppdraget i Afghanistan jobbade han som insamlare i Göteborg.

Några få stannade och ”signade” för att skänka en hundring i månaden, så att det jag gör ett år senare, är möjligt. Fantastiskt! 

Tillsammans är vi över 26 000 medarbetare från olika länder och nationaliteter. Vi representeras av alla möjliga yrkeskategorier och arbetsplatser och alla arbetar vi för ett gemensamt mål: Att rädda liv och lindra nöd där vi behövs som mest. 

VAD INNEBÄR JOBBET SOM insamlare?

När du blir insamlare, också kallat värvare, hos oss blir du en viktig del av vår organisation eftersom det är du som blir vårt ansikte utåt. Som insamlare möter du människor ansikte mot ansikte, på gator och torg eller vid deras dörr och erbjuder dem möjligheten att få svar på viktiga frågor från en riktig människa.

Tillsammans med ett team arbetar du med att berätta om vårt arbete i syfte att rekrytera nya månadsgivare. Du ger våra blivande månadsgivare ett personligt möte som är ovärderligt och får dem som står i valet och kvalet att ta ett beslut som gör att vi snabbt kan vara på plats vid en katastrof. 

ÄR DU DEN VI SÖKER?

  • Positiv, social och ansvarsfull personlighet
  • Brinnande engagemang för humanitära frågor
  • Van vid att diskutera samhällsfrågor och är bra på att argumentera 

Klicka här för att ansöka till våra team i Stockholm, Malmö eller Göteborg

 

Kontakta mig så berättar jag mer

Sara Sjögren

Sara Sjögren

Hur använder vi ditt och andras bidrag?

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Här kan du läsa mer om hur vi använder våra pengar. Under 2016 fördelade vi våra utgifter på följande sätt:

  • Ändamålskostnader 91,4%
  • Insamlingskostnader 7,0%
  • Administrativa kostnader 1,6%

Fler gåvor

Rädda liv med en minnesgåva

Om du har förlorat någon som betytt mycket för dig kan du ge en minnesgåva och därmed låta livet gå vidare för en annan människa. När du skänker en minnesgåva får du ett vackert minnesblad att lämna vid begravningen. Samtidigt är du med oss och räddar liv i vårt humanitära arbete över världen.

Ge bort en gratulationsgåva

Ge bort en gratulationsgåva som present och rädda liv oavsett om den skänks som dopgåva, bröllopsgåva eller högtidsgåva.

Rädda liv med SMS

Sms:a din gåva till Läkare Utan Gränser. Nu kan du även bli månadsgivare via SMS! Din sms-gåva räddar liv i kriser och katastrofer.

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Låt dina aktier rädda liv!

Att ge en aktiegåva är ett sätt att stödja Läkare Utan Gränser. När du som äger aktier skänker aktieutdelningen betalar du inte kapitalskatt på utdelningen.

Gåvor från Stiftelser räddar liv

För att kunna rädda liv och lindra nöd är vi beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Tack vare er är vårt arbete möjligt.

Engagera dig

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Bidra med er expertis

Sweco erbjuder sin personal möjligheten att ta tjänstledigt för att kunna åka ut i fält med Läkare Utan Gränser.

Pluggannonser

Pluggannonser kan fritt användas i tidningar, magasin och på internet, när utrymme och möjlighet ges.