Hoppa till huvudinnehåll

Rädda liv varje månad

När katastrofen är ett faktum måste hjälpen komma fram omedelbart. 

Som månadsgivare blir du en grundpelare i vårt arbete för att rädda liv och lindra nöd eftersom du möjliggör att vi kan vara på plats direkt för att ge livsviktig vård till de som behöver den mest. 

Ditt regelbundna bidrag möjliggör långsiktig planering av vårt arbete. Det hjälper oss att agera snabbt och ha beredskap där det bäst behövs. Idag och vid nästa katastrof.

Som månadsgivare hjälper du oss att minska våra administrativa kostnader. Ju mer av ditt bidrag som går direkt till ändamålet desto bätte!

Du bestämmer själv hur mycket du bidrar med och du kan när som helst avsluta eller ändra hur mycket du vill ge.

Klicka här för att bli månadsgivare nu.

Just nu pågår en TV-kampanj för att värva fler månadsgivare. Har du frågor om reklamfilmen eller kampanjen? Här får du svar på dina funderingar.

Hur använder vi ditt och andras bidrag?

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Klicka här för att ladda ned vår senaste årsredovisning som pdf.  Under 2015 fördelade vi våra utgifter på följande sätt.

  • Det ideella ändamålet 90%
  • Insamlingskostnader 8,3%
  • Administrativa kostnader 1,7%

Fler gåvor

Skänk en värdefull minnesgåva

Minnesgåvor gör att vi kan vara på plats för att rädda liv där det behövs som mest. Hedra minnet av en anhörig med en minnesgåva vid begravningen.

Så kan dina aktier rädda liv

Att ge en aktiegåva är ett sätt att stödja Läkare Utan Gränser. När du som äger aktier skänker aktieutdelningen betalar du inte kapitalskatt på utdelningen.

Gåvor från Stiftelser räddar liv

För att kunna rädda liv och lindra nöd är vi beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Tack vare er är vårt arbete möjligt.

Rädda liv med SMS och Swish

Swisha eller sms:a din gåva till Läkare Utan Gränser. Nu kan du även bli månadsgivare via SMS! Din sms-gåva räddar liv i kriser och katastrofer.

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Gåvoshop

Ge bort en gåva som förändrar en livshistoria. Besök vår Gåvoshop där du hittar små böcker som tack vare din hjälp får ett lyckligt slut.

Engagera dig

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Pluggannonser

Pluggannonser kan fritt användas i tidningar, magasin och på internet, när utrymme och möjlighet ges.

Engagera er kundklubb

EuroBonus erbjuder sina kunder att donera poäng som omvandlas till pengar till Läkare Utan Gränser.