Hoppa till huvudinnehåll

Filmvisning och samtal om Syrien

Foto: Scanbox
"Insyriated" handlar om en familj som försöker överleva kriget i Syrien, gömd i en lägenhet i Damaskus.

I år fyller Läkare Utan Gränser Sverige 25 år. Som tack för ditt stöd bjuder vi in dig till en unik förhandsvisning av filmen ”Insyriated” på torsdagen 8 februari på biografen Victoria i Stockholm. Antalet biljetter är begränsat, så anmäl dig gärna redan idag!

Varmt välkommen till vår förhandsvisning av "Insyriated", en intensiv dramafilm i regi av Philippe van Leeuw. Filmen utspelar sig under en händelserik dag när en familj hukar för krigets fasor i en lägenhet i Damaskus. Vid filmfestivalen i Berlin utsåg publiken "Insyriated" till sin favorit. Trailern till filmen kan du se här.

Efter filmen samtalar två av våra fältarbetare som arbetat i Syrien: läkaren Märit Halmin som nyligen återvänt från sitt uppdrag och vår ordförande, sjuksköterskan Katrin Kisswani. Vår humanitära rådgivare Pieter-Jan van Eggermont leder diskussionen.

Under kvällen får du även se vår prisbelönta kortfilm ”Sorry I Drowned”, en känsloladdad animation om en person som flyr kriget och ger sig ut på det stormiga Medelhavet.

Praktisk information

Förhandsvisningen äger rum torsdagen 8 februari kl. 18:00 på biografen Victoria, Götgatan 67 i Stockholm. Filmvisningen och samtalet avrundas cirka kl. 20:30.

Antalet platser till kvällen är begränsat, så anmäl dig senast tisdagen 6 februari om du är intresserad! Mejla till osa@scanbox.com och meddela för- och efternamn samt om du vill reservera en eller två platser. Intresset är stort så först till kvarn gäller!

Observera att "Insyriated" har en åldersgräns på 15 år. Filmen har svensk biopremiär först 16 februari. Visningen sker i samarbete med distributören Scanbox.