Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Vi har startat ett nytt program i Algeriet så att särskilt utsatta grupper lättare ska få tillgång till vård av hiv.

Vi har startat ett nytt program i Algeriet så att särskilt utsatta grupper lättare ska få tillgång till vård av hiv.

Algeriet

Sedan 2015 driver Läkare Utan Gränser projekt för vård av hiv-smittade i Algeriet.

Vi arbetade för första gånger i Algeriet, i norra Afrika, 1998. Efter 13 års frånvaro startade vi på nytt verksamhet i Algeriet år 2015. Vi finns på plats i Annaba, norra Algeriet, och i Tamanrasset i söder. 

Varför arbetar vi i Algeriet?

  • Grupper utan tillgång till sjukvård

I Algeriet har vi startat ett nytt program så att särskilt utsatta grupper lättare ska få tillgång till vård av hiv. De utsatta grupperna i Algeriet är bland annat migranter, sprutnarkomaner och prostituerade. Vi har ett nära samarbete med två algeriska organisationer vid ett antal vårdcentraler som drivs av hälsovårdsmyndigheterna och andra aktörer. Målet med vårt arbete är att öka kunskapen om olika förebyggande strategier för att undvika hivsmitta, samt att erbjuda möjligheter att hivtesta sig. Dessutom ger vi hiv-centren tekniskt stöd, hjälper till med behandling och donerar laboratorieutrustning. Vårt team kommer också att stötta en decentralisering av vården.

Informationen är hämtad från Läkare Utan Gränsers internationella verksamhetsberättelse 2015. Vissa uppgifter kan vara av senare datum.

Senast uppdaterad: 1 juli 2016.