Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Våra medarbetare Cristina Buixeres och Fredy Haro delar ut förnödenheter till boende i Ecuador efter jordbävningen.

Våra medarbetare Cristina Buixeres och Fredy Haro delar ut förnödenheter till boende i Ecuador efter jordbävningen. 

Ecuador: jordbävningsinsats

2016 inträffade två stora jordbävningar i Ecuador, 16 april och 18 maj. Uppskattningsvis 671 personer dog och drygt 17 600 skadades. Fler än 33 360 personer tvingades söka skydd i läger då deras hem förstörts.  

VÅRT ARBETE I Ecuador 2016

Läkare Utan Gränser arbetade redan i Sydamerika då den första jordbävningen inträffade med en magnitud på 7,8. Fyra team från reste då till Ecuador och under en månad arbetade vi i provinserna Manabí och Esmeralda, två av de värst drabbade områdena. Arbetet var framför allt inriktat på att ge psykologstöd och dela ut nödutrustning som hygienartiklar, köksföremål, lakan, madrasser och rent vatten.

I Jama, som ligger vid kusten i Manabí-provinsen, hade vi ett team som försåg 500 familjer med tält och nödutrustning och kunde därmed hjälpa fler än 2 000 personer. I slutet av maj avslutade vi hjälpinsatserna.

2016 I SIFFROR: 

  • 2 700 utdelade nödpaket
  • 1 100 konsultationer om psyksisk ohälsa i grupp

Informationen är hämtad från Läkare Utan Gränsers internationella verksamhetsberättelse 2016. Vissa uppgifter kan vara av senare datum.

Senast uppdaterad: 6 december 2017.

Det här arbetar vi med i Ecuador

När vi arbetar i naturkatastrofer använder vi ofta uppblåsbara fältsjukhus. Här i Filippinerna i samband med tyfonen Haiyan.

Naturkatastrofer

Efter mer än 40 års erfarenhet av katastrofarbete har vi blivit experter på att snabbt sätta in akutinsatser under naturkatastrofer.