Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som vatten- och sanitetsexpert

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Ett vatten- och sanitetsteam i arbete på vårt ebolacenter i Kailahun, Sierra Leone.

Ett vatten- och sanitetsteam i arbete på vårt ebolacenter i Kailahun, Sierra Leone. 

Vatten och sanitet spelar en viktig roll i våra projekt. Som vatten- och sanitetsexpert är du viktig för att förebygga och kontrollera vattenburna sjukdomar, inom och utanför de sjukvårdsinrättningar vi stödjer.

Vatten är livets källa, men kan också sprida sjukdomar och orsaka dödsfall. Ditt jobb som vatten- och sanitetsexpert är därför väldigt viktigt för att göra våra projekt framgångsrika. Som vatten- och sanitetsexpert arbetar du nära övriga medlemmar i projektet, både med medicinsk och administrativ personal. 

Arbetsuppgifter för vatten- och sanitetsexperter i fält

Arbetsuppgifterna för våra vatten- och sanitetsexperter kan variera från att säkerställa grundläggande vatten- och sanitetstandard på våra kliniker till att bygga vattenförsörjningsystem till flyktingläger. Ditt jobb som expert innebär att upprätthålla en tillförlitlig vattenförsörjning, bygga eller uppgradera sanitära anläggningar samt ordna lämplig hantering av medicinskt avfall. Arbetet innebär också att du utbildar och handleder lokal personal.

KRAV för att arbeta som vatten- och sanitetsexpert utomlands i fält

  • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet
  • Relevant akademisk examen
  • Erfarenhet av att ha rest i låginkomstländer
  • 12 månaders tillgänglighet
  • Goda kunskaper i engelska

Vill du jobba som vatten- och sanitetsexpert i fält? 

Vi söker främst vatten- och sanitetsexperter med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men om man talar franska på en nivå som gör att man kan arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är det mycket mer troligt att man blir antagen. Språkkunskaper i arabiska, farsi och spanska är också eftertraktade.

Meriterande är erfarenhet av arbetsledning, projektledning och arbete utomlands med andra humanitära organisationer.  

Gör vårt test och se om fältarbete utomlands passar dig!

Livet som vatten- och sanitetsexpert utomlands

Alla fältuppdrag är unika. Att jobba som vatten- och sanitetsexpert i låginkomstländer ställer nya krav på din yrkesroll och du får använda din kompetens på helt nya sätt.

Vatten- och sanitetsexperten Anders Hamnö berättar om sitt arbete i Karachi, Pakistan.