Skip to main content
Porträttbild på vår testamenteshandläggare Marita Fernstedt
Marita Fernstedt
Filantropi & testamentsgåvor
Ring 010-199 32 22 eller mejla Marita

Hej!

Mitt namn är Marita och jag ansvarar för testamenten på Läkare Utan Gränser. Jag finns här för att ge dig råd och vägleda dig om du vill att en del av det du lämnar efter dig ska gå till vårt arbete för att rädda liv och lindra nöd. Tillsammans kan vi göra skillnad – nu och i framtiden.

I mitt arbete har jag märkt att många frågor uppstår när man står i begrepp att upprätta sitt testamente. Det kan kännas komplicerat, men det behöver inte vara så krångligt. Det viktiga är att fundera på hur just du vill att det ska bli, och sedan formulerar du det bara tydligt i ditt testamente. När du upprättar ett testamente bestämmer du själv vem som ska få vad efter din bortgång, det är också ett sätt att underlätta för dina anhöriga.

En fråga jag ofta får är om det finns det någon gräns för hur mycket man kan skänka - svaret är nej. Det är upp till dig hur du vill ha det. Vissa vill skriva in ”alltihop” till oss, vissa en procentuell andel, en specifik summa eller sak. Allt fungerar fint bara det är tydligt vad du vill.

Många tänker att testamenten bara rör äldre, men ett testamente kan behövas i vilken fas i livet som helst. När du väl skrivit ditt första testamente är det också lättare att hålla det aktuellt om din situation skulle förändras.

Jag brukar säga att alla som har något borde skriva testamente! Och om alla tog med sin favoritorganisation, i litet eller stort, skulle det göra stor skillnad i världen! 

Porträttbild på Helena Ivarsson och Elin Berggren

Administrativa frågor eller frågor om dödsbon?

Vill du komma i kontakt med oss angående ett pågående dödsboärende kan du kontakta våra handläggare Helena och Elin, så hjälper de dig att svara på dina frågor.

Helena Ivarsson, ansvarig för arvsärenden
Elin Berggren, assisterande i arvsärenden

Ring oss på 010-199 33 22 eller mejla till testamente@lakareutangranser.se