Skip to main content

Ryssland

Fakta Ryssland

  • Befolkning: 143,4 miljoner
  • Huvudstad: Moskva
  • År Läkare Utan Gränser först arbetade här: 1992
  • Antal anställda 2022: 42

I Ryssland tillhandahåller vi behandling för personer med tuberkulos och hiv. Vi stöttar även de som behövt fly i och med konflikten i Ukraina. 

 

År 2019 började våra team i Arkhangelsk-regionen tillhandahålla läkemedel och teknisk rådgivning för att stötta behandlingen av patienter med de allvarligaste formerna av tuberkulos i linje med de senaste rekommendationerna från WHO. Under 2021 stöttade vi behandlingen av ett dussintals patienter och i slutet på året avslutade de första patienterna sin behandling och påbörjade uppföljningsstadiet.

I Moskva och St. Petersburg fortsätter vi vårt partnerskap med två icke-statliga, lokala organisationer som erbjuder sjukvård till utsatta människor, inklusive de som lever med hiv . Det nuvarande projektet har pågått sedan 2020 och har utökat sitt stöd från covid-19 till ytterligare infektionssjukdomar.

Sedan kriget i Ukraina eskalerade 2022 har många människor sökt trygghet i Ryssland. Vi finns på plats i Ryssland för att tillhandahålla vård till flyktingar och andra utsatta grupper.

Läs mer om våra aktiviteter i Ryssland på Läkare Utan Gränsers internationella hemsida.

Senast uppdaterad 29 augusti 2023.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.