Skip to main content

Läkare Utan Gränser är en av 61 förmånstagare till Postkodlotteriet och har sedan 2007 tagit del av överskottet från Postkodlotteriet tack vare alla som köpt en lott.

Varje år delar Postkodlotteriet ut sitt överskott till organisationer som på olika sätt arbetar för en bättre värld. Det totala överskottet blev i år över en miljard kronor. 

Sedan 2007 har Postkodlotteriet bidragit med över 487 miljoner kronor till Läkare Utan Gränsers insatser världen över, varav 59 miljoner till specialprojekt och Drömprojekt. Läkare Utan Gränser kan med sin politiska obundenhet, sitt medicinska fokus och flexibla organisation snabbt finnas på plats och rädda liv, ibland som den enda organisationen på plats.

I år (2024) fick Läkare Utan Gränser ett icke-öronmärkt stöd på 24 miljoner kronor från Svenska Postkodlotteriet. Livräddande miljoner som kommer att gå till våra insatser i bland annat Sydsudan, Centralafrikanska republiken, Bangladesh och Haiti.

 – Det årliga basstödet som inte är öronmärkt gör stor skillnad, säger Oliver Schulz, generalsekreterare på Läkare Utan Gränser i Sverige.


Ett stort tack till Postkodlotteriet och era kunder för ert viktiga stöd!
 

Generalsekreterare Oliver Schulz ler mot kameran med en stor check från Postkodlotteriet i händerna
Oliver Schulz, generalsekreterare på Läkare Utan Gränser

Läs mer om Postkodlotteriets stöd till Läkare Utan Gränser