Hoppa till huvudinnehåll

25 miljoner kronor från PostkodLotteriet

Publicerad 15 mars 2016
Vår generalsekreterare Mari Mörth tar emot 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet och tackar för att de hjälper oss att rädda liv.

Igår tog vi emot en check på 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet. Pengarna kommer att fördelas mellan fem av Läkare Utan Gränsers projekt där vi ger livräddande sjukvård.

PostkodLotteriet har stöttat oss sedan 2007 och har genom åren bidragit med 214 miljoner kronor.

– Tack vare stödet från PostkodLotteriet kan vi fortsätta att finnas på plats för att ge sjukvård till människor som annars hade lämnats utan. Med årets bidrag kommer vi till exempel att behandla tuberkulossjuka i Uzbekistan och assistera vid komplicerade förlossningar i Haiti. Tack PostkodLotteriet och alla lottköpare för att ni är med oss och räddar liv, säger Mari Mörth, generalsekreterare. 

Årligen delas PostkodLotteriets överskott ut till 55 ideella organisationer. Under utdelningen igår fördelades 1,1 miljard kronor mellan organisationerna som alla har gemensamt att de arbetar för en bättre värld.

Kvinna i Läkare Utan Gränser t-shirt öppnar ett paket

För att vara där vi behövs, behöver vi dig

Vi är på plats i krig, kriser och naturkatastrofer. Klädda i enkla t-shirts når vi fram med livräddande vård till människors som annars lämnas utan. Vi gör det för att det behövs, och vi gör det tillsammans. Välkommen att bli en av oss idag!
Bli månadsgivare