Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

25 miljoner kronor från PostkodLotteriet

Publicerad 15 mars 2016
Vår generalsekreterare Mari Mörth tar emot 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet och tackar för att de hjälper oss att rädda liv.

Igår tog vi emot en check på 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet. Pengarna kommer att fördelas mellan fem av Läkare Utan Gränsers projekt där vi ger livräddande sjukvård.

PostkodLotteriet har stöttat oss sedan 2007 och har genom åren bidragit med 214 miljoner kronor.

– Tack vare stödet från PostkodLotteriet kan vi fortsätta att finnas på plats för att ge sjukvård till människor som annars hade lämnats utan. Med årets bidrag kommer vi till exempel att behandla tuberkulossjuka i Uzbekistan och assistera vid komplicerade förlossningar i Haiti. Tack PostkodLotteriet och alla lottköpare för att ni är med oss och räddar liv, säger Mari Mörth, generalsekreterare. 

Årligen delas PostkodLotteriets överskott ut till 55 ideella organisationer. Under utdelningen igår fördelades 1,1 miljard kronor mellan organisationerna som alla har gemensamt att de arbetar för en bättre värld.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva