Hoppa till huvudinnehåll

25 miljoner kronor från PostkodLotteriet

Publicerad 15 mars 2016

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Vår generalsekreterare Mari tar emot en check på 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet

Vår generalsekreterare Mari Mörth tar emot 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet och tackar för att de hjälper oss att rädda liv.

Igår tog vi emot en check på 25 miljoner kronor från PostkodLotteriet. Pengarna kommer att fördelas mellan fem av Läkare Utan Gränsers projekt där vi ger livräddande sjukvård.

PostkodLotteriet har stöttat oss sedan 2007 och har genom åren bidragit med 214 miljoner kronor.

– Tack vare stödet från PostkodLotteriet kan vi fortsätta att finnas på plats för att ge sjukvård till människor som annars hade lämnats utan. Med årets bidrag kommer vi till exempel att behandla tuberkulossjuka i Uzbekistan och assistera vid komplicerade förlossningar i Haiti. Tack PostkodLotteriet och alla lottköpare för att ni är med oss och räddar liv, säger Mari Mörth, generalsekreterare. 

Årligen delas PostkodLotteriets överskott ut till 55 ideella organisationer. Under utdelningen igår fördelades 1,1 miljard kronor mellan organisationerna som alla har gemensamt att de arbetar för en bättre värld.

I fokus

Athmahlägret i norra Syrien. En pojke får sin brännskada omlagd.

Syrien

Varför arbetar vi i Syrien?

  • Väpnad konflikt 
  • Flyktingar
Människor på flykt undan våld i Kongo-Kinshasa. Läkare Utan Gränser gör ofta insatser i flyktingkriser.

Flyktingar

Vi arbetar världen över för att bistå flyktingar och internflyktingar med allt från psykologisk vård till livsviktig näringsersättning.

Ett av våra räddningsteam närmar sig en flyktingbåt för att ta personerna till räddningsfartyget MY Phoenix.

Medelhavet

Tiotusentals människor flyr från våld och oroligheter i sina hemländer och beger sig iväg på en farlig resa över Medelhavet till Europa.