Hoppa till huvudinnehåll

Akutteam från Läkare Utan Gränser är på plats i Filippinerna

Publicerad 10 november 2013

Akutteam från Läkare Utan Gränser är på plats i Cebu. Vi stärker nu teamen med ytterligare 30 personer - medicinsk personal, logistiker och psykologer - som kommer att anlända under de följande dagarna.

Läkare Utan Gränser skickar också 200 ton medicinska förnödenheter som kommer att anlända i Cebu inom de närmaste tre dagarna. Ett första fraktplan avgår från Dubai i morgon, medan ett andra plan flyger från Belgien på tisdag. Lasten innehåller medicinsk utrustning för behandling av sårade, material för medicinska konsultationer, vaccin mot stelkramp samt tält och hygienartiklar.

Det är mycket svårt att ta sig till de dra§bbade områdena och teamet har ännu inte fått en full överblick över omfattningen av behoven.Taclobans flygplats har förstörts, många av vägarna är blockerade och det är nästan omöjligt att komma fram på telefon. De svåra förhållanden kommer att göra det svårt att avgöra hur behoven ser ut och komplicera leveransen av humanitärt bistånd.

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare