Hoppa till huvudinnehåll

Stöd oss

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest.

Bli månadsgivare

910 kr kan räcka till en tredagars malariabehandling för 150 personer. Utöver det arbetar vi också förebyggande med att dela ut myggnät och med att spreja hus med ett anti-insektsmedel.
150 kronor

kan räcka till en tredagars malariabehandling för 24 personer. Utöver det arbetar vi också förebyggande med att dela ut myggnät och med att spreja hus med ett insektsmedel.

200 kronor

kan räcka till att ge 309 barn en dos mässlingsvaccin. Mässling är en av de vanligaste dödsorsakerna bland barn under fem år.

300 kronor

kan räcka till 62 filtar med isolerande hölje som skyddar offer för t ex naturkatastrofer mot värme, kyla, vind och regn.

400 kronor

kan räcka till läkemedel för att behandla 20 barn för hjärnhinneinflammation typ A

Ge en gåva

350 kronor

kan räcka till 73 filtar med isolerande hölje som skyddar offer för t.ex. naturkatastrofer mot värme, kyla, vind och regn.

540 kr räcker till energirik special mat för att behandla fyra undernärda barn under 6 år, i 30 dagar. Upp till 95 procent av de svårt undernärda barnen som blir behandlade överlever.
540 kronor

kan räcka till energirik special mat för att behandla fyra undernärda barn under 6 år, i 30 dagar. Upp till 95 procent av de svårt undernärda barnen som blir behandlade överlever.

910 kr kan räcka till en tredagars malariabehandling för 150 personer. Utöver det arbetar vi också förebyggande med att dela ut myggnät och med att spreja hus med ett anti-insektsmedel.
910 kronor

kan räcka till en tredagars malariabehandling för 150 personer. Utöver det arbetar vi också förebyggande med att dela ut myggnät och med att spreja hus med insektsmedel.

En pojke vaccineras mot mässling i Afghanistan.
1500 kronor

kan räcka till att ge 651 barn en dos mässlingsvaccin. Mässling är en av de vanligaste dödsorsakerna bland barn under fem år.

Ge en företagsgåva

5000 kronor

kan till exempel räcka till en dos mässlingsvaccin till 2600 barn.

I Laos har vi stöttat fem sjukhus och tio enklare vårdmottagningar med förlossningsvård, vård av nyfödda och barn under fem år. Projekten är nu avslutade.
25000 kronor

kan till exempel räcka till utrustning för att förlösa 275 barn på ett säkert sätt.

50000 kronor

kan räcka till medicinsk utrustning och läkemedel för att bistå 8 000 personer i ett flyktingläger med primärvård under en tremånadersperiod.

100000 kronor

kan till exempel räcka till fyra tältsjukhus på 45 kvadratmeter som kan användas till klinik eller operationssal.

Fler gåvor

En gratulationsgåva som räddar liv

Skänk en gratulationsgåva och var med i Läkare Utan Gränsers arbete för att rädda liv och lindra nöd där det behövs mest. Du får ett gåvoblad där du kan skriva en personlig hälsning till nära och kära som du vill hylla.

Skänk en värdefull minnesgåva

Skänk en minnesgåva som hedrar livet och stödjer Läkare Utan Gränsers arbete för varje människas rätt till värdighet. Du får ett gåvoblad där du har möjlighet att skriva en sista hälsning till någon som gått bort.

Skänk din aktieutdelning

Skänker du din aktieutdelning till Läkare Utan Gränser behöver du inte betala kapitalskatt på utdelningen. Det innebär att din gåva ökar med 40 procent i värde, pengar som räddar liv.

Stiftelser

Er stiftelsegåva ger oss frihet att sätta in resurser där behoven är som störst och där vi behövs som mest. Önskar ni återrapportering tittar vi tillsammans på vilka möjligheter som finns. Med gemensamma krafter kan vi möta de stora utmaningar som finns.

Det räcker din gåva till

270 kronor kan till exempel räcka till energirik specialmat till ett undernärt barn i fem veckor.
450 kronor kan till exempel räcka till utrustning för att förlösa fem barn på ett säkert sätt.
1 035 kronor kan till exempel räcka till hivmediciner i ett år till en patient.
2 500 kronor kan till exempel räcka till stelkrampsvaccin till 500 gravida kvinnor, vilket ger mamman och barnet skydd mot stelkramp.
15 000 kronor kan till exempel räcka till en dos mässlingsvaccin till 6510 barn.

Givarservice

Givarservice finns för att svara på dina frågor om gåvor. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om dina gåvor.

Kontakta oss

Telefon: 010-199 3300
Öppet måndag–torsdag 9-17, fredagar 9-16.
Epost: givarservice@msf.org

Vanliga frågor

I vårt frågeforum svarar vi på era frågor om gåvor och om vårt arbete. Ni kan också ta del av vår företagspolicy.

Hur använder vi ditt och andras bidrag?

Vi strävar efter att stå stor del av de insamlade medlen ska gå till 
insatser runt om i världen. Under 2014 fördelade vi våra utgifter på 
följande sätt.

  • Det ideella ändamålet 89%
  • Insamlingskostnader 9,2%
  • Administrativa kostnader 1,8%

Säkert givande

Läkare Utan Gränser har 90-konto och följer svensk Insamlingskontrolls regler för insamlingsverksamhet.