Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Marita har behandlats för HIV och tack vare behandling är viruset inte mätbart i blodet

Marita är hivpositiv men behandling med antiretroviala läkemedel har gjort att viruset nu inte längre är mätbart i hennes blod.

Gåvor från Stiftelser räddar liv

För att kunna rädda liv och lindra nöd är vi beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Tack vare er är vårt arbete möjligt.

Er gåva ger oss frihet att sätta in resurser där behoven är som störst och där vi behövs som mest. Önskar ni återrapportering tittar vi tillsammans på vilka möjligheter som finns. Med gemensamma krafter kan vi möta de stora utmaningar som finns.

Så hjälper er stiftelsegåva till att rädda liv

Förlossningshjälp och neonatalvård ger mammor och barn en chans

Att minska mödradödligheten är ett av FN:s globala utvecklingsmål. Idag överlever fler kvinnor sin graviditet världen över, men det är en lång väg kvar. I Haitis huvudstad Port-au-Prince driver Läkare Utan Gränser ett akutsjukhus med förlossnings- och neonatalvård. Sjukhuset är öppet dygnet runt och all vård är gratis. En dedikerad personal ger fler mammor och barn i Port-au-Prince en chans till överlevnad.

Hivbehandling minskar antalet nya fall i KwaZulu Natal

WHO uppskattar att 17,9 % av Sydafrikas befolkning i åldern 15-49 har hiv. I KwaZulu Natal-provinsen driver Läkare Utan Gränser ett projekt med målet att minska antalet nya hivinfektioner bland annat genom att fler människor testar sig och påbörjar behandling. Vi arbetar också för att motverka stigmat kring hiv/aids, som fortfarande är utbrett i provinsen. Arbetet får stöd från PostkodLotteriet.

SKÄNK EN GÅVA 

Plusgiro: 900603-2 
Bankgiro: 900-6032

Vid frågor är ni välkomna att skriva ett e-mail till josefin.victorin@lakareutangranser.se. Ni kan också kontakta Josefin via telefon på nummer 010- 199 32 17.

 

Hur använder vi ditt och andras bidrag?

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Klicka här för att ladda ned vår senaste årsredovisning som pdf.  Under 2015 fördelade vi våra utgifter på följande sätt.

  • Det ideella ändamålet 90%
  • Insamlingskostnader 8,3%
  • Administrativa kostnader 1,7%

Fler gåvor

Skänk en värdefull minnesgåva

Minnesgåvor gör att vi kan vara på plats för att rädda liv där det behövs som mest. Hedra minnet av en anhörig med en minnesgåva vid begravningen.

Så kan din aktieutdelning rädda liv

En pojke får sin brännskada omlagd i norra Syrien, ett av drygt 60 länder där vi arbetar och där din aktiegåva kan hjälpa oss att rädda liv. 

Gåvor från Stiftelser räddar liv

Tack vare gåvor från stiftelser, privatpersoner och företag kan vi ge medicinsk vård till de som behöver den mest. Skänk en stiftelsegåva som räddar liv!

Rädda liv med SMS och Swish

Swisha eller sms:a din gåva till Läkare Utan Gränser. Nu kan du även bli månadsgivare via SMS! Din sms-gåva räddar liv i kriser och katastrofer.

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Gåvoshop

Ge bort en gåva som förändrar en livshistoria.

Engagera dig

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Pluggannonser

Pluggannonser kan fritt användas i tidningar, magasin och på internet, när utrymme och möjlighet ges.

Engagera er kundklubb

EuroBonus erbjuder sina kunder att donera poäng som omvandlas till pengar till Läkare Utan Gränser.