Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
En liten patient som drabbats av undernäring får behandling. På bilden leker han med sin mamma. Din dötid kan rädda undernärda barns liv

En liten patient som drabbats av undernäring får behandling. På bilden leker han med sin mamma. Din gåva kan rädda undernärda barns liv.

Rädda liv med Swish

Nu kan du enkelt skänka pengar precis där du befinner dig! Swisha en gåva till Läkare Utan Gränser och var med och rädda liv.

Swisha din gåva till nummer 900 60 32 och märk meddelandet LIV.

Av din gåva kan till exempel;

350 kronor räcka till 71 filtar med isolerande hölje som skyddar offer för naturkatastrofer mot värme, kyla, vind och regn.

550 kronor räcka till energirik special mat för att behandla fem undernärda barn i 24 dagar. Upp till 95 procent av de svårt undernärda barnen som blir behandlade överlever.

1 500 kronor räcka till att ge 651 barn en dos mässlingsvaccin. Mässling är en av de vanligaste dödsorsakerna bland barn under fem år.

________________________________________________________________

Observera att vi inte kan ta emot personliga meddelanden eller hantera minnesgåvor eller gratulationsgåvor via Swish. Alla gåvor som swishas hanteras som engångsgåvor till vårt allmänna arbete. 

Hur använder vi ditt och andras bidrag?

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Här kan du läsa mer om hur vi använder våra pengar. Under 2015 fördelade vi våra utgifter på följande sätt:

  • Det ideella ändamålet 90%
  • Insamlingskostnader 8,3%
  • Administrativa kostnader 1,7%

Fler gåvor

Skänk en värdefull minnesgåva

Minnesgåvor gör att vi kan vara på plats för att rädda liv där det behövs som mest. Hedra minnet av en anhörig med en minnesgåva vid begravningen.

Ge bort en gratulationsgåva

Ge bort en gratulationsgåva som present och rädda liv oavsett om den skänks som dopgåva, bröllopsgåva eller högtidsgåva.

Rädda liv med SMS

Sms:a din gåva till Läkare Utan Gränser. Nu kan du även bli månadsgivare via SMS! Din sms-gåva räddar liv i kriser och katastrofer.

Gåvobevis

Världens bästa present? Liv. Nu kan du beställa ett fint gåvobevis med en bild från vårt arbete i fält.

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Så kan dina aktier rädda liv

Att ge en aktiegåva är ett sätt att stödja Läkare Utan Gränser. När du som äger aktier skänker aktieutdelningen betalar du inte kapitalskatt på utdelningen.

Gåvor från Stiftelser räddar liv

För att kunna rädda liv och lindra nöd är vi beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Tack vare er är vårt arbete möjligt.

Engagera dig

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Pluggannonser

Pluggannonser kan fritt användas i tidningar, magasin och på internet, när utrymme och möjlighet ges.

Engagera er kundklubb

EuroBonus erbjuder sina kunder att donera poäng som omvandlas till pengar till Läkare Utan Gränser.