Hoppa till huvudinnehåll

Swisha pengar till en hjälporganisation som räddar liv

Nu kan du enkelt skänka pengar precis där du befinner dig! Swisha en gåva till Läkare Utan Gränser och var med och rädda liv.

Swisha din gåva till nummer 900 60 32 och märk meddelandet "LIV".

360 kronor kan räcka till 100 påsar med Plumpy’Nut – en näringsrik matersättning som ger barn de vitaminer, mineraler, fetter och proteiner som behövs för att kroppen ska kunna återhämta sig från undernäring.

500 kronor kan räcka till 350 sterila sprutor som används vid vaccinationer mot till exempel lunginflammation, mässling eller stelkramp. 

1 600 kronor kan räcka till 240 snabbtester för malaria – en av de dödligaste infektionssjukdomarna i världen.

Vill du ge en minnesgåva? Det är inte möjligt att swisha en minnesgåva till detta nummer utan använd istället detta formulär: https://lakareutangranser.se/stod-oss/minnesgava.

Tack för att du använder din mobiltelefon till att rädda liv och lindra nöd!

Vi sparar ditt mobilnummer för administration av din gåva samt för att veta vem du är och för att kunna kontakta dig med aktuell information från oss. Läs gärna mer i vår integritetspolicy.

Om du har frågor om Swish-gåvor är du varmt välkommen att kontakta vår givarservice.

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Här kan du läsa mer om hur vi använder våra pengar. Under 2018 fördelade vi våra utgifter på följande sätt:

  • Ändamålskostnader 84.6%
  • Insamlingskostnader 12.7%
  • Administrativa kostnader 2.7%