Hoppa till huvudinnehåll

Hur vi kommunicerar utåt

Kontakt via telefon

Vem är det som ringer?

Vi har ett team av telekommunikatörer på vårt kontor i Stockholm som arbetar med att engagera och informera våra givare. Utöver vårt interna team arbetar vi även tillsammans med Becksmo Kommunikation, ett externt telemarketingföretag som vi har stort förtroende för. Vi stämmer regelbundet av deras arbete för att säkra samtalens kvalitet. Om du får ett samtal av vår samarbetspartner kommer de att presentera sig och berätta att de ringer på uppdrag av Läkare Utan Gränser. Vi ringer till både nya och befintliga givare för att värva månadsgivare och informera om vårt arbete. 
 

Vilka nummer ringer vi från?

Våra interna telekommunikatörer, samt vår givarservice, ringer från telefonnummer 010-199 33 00.

Vår externa partner ringer från följande nummer:

 • 08-425 123 00
 • 08-425 123 01
 • 08-425 123 02
 • 08-425 123 03

Kontakt via e-post

Vi skickar ut e-post löpande till våra givare. Det kan vara för att bekräfta er gåva, tacka för ert stöd, berätta mer om vårt arbete eller belysa pågående katastrofer och krig i världen. Vi har även olika nyhetsbrev som man kan anmäla sig till oavsett om man redan är givare eller inte.

E-postadresserna vi skickar mejl från är följande:

 • givarservice(@)lakareutangranser.se
 • givarservice(@)mc.lakareutangranser.se 
 • foretag(@)lakareutangranser.se 
 • foretag.sweden(@)lakareutangranser.se
 • foretag.sweden(@)mc.lakareutangranser.se 
 • webbredaktor(@)stockholm.msf.org
 • recruitment(@)stockholm.msf.org


Om du hellre tar emot kommunikation via e-post än via postala utskick kan du kontakta vår givarservice på givarservice@lakareutangranser.se och meddela att du hellre vill ha digital kommunikation från oss.

Kontakt via SMS

Har du blivit uppringd av oss och tackat ja till att bli månadsgivare får du ett sms från oss för att signera din autogiroanmälan. SMS:et kan antingen ha Loxysoft som avsändare och innehålla en länk som börjar med loxysoft.scrive.com, eller ha MSF som avsändare och innehålla en länk som börjar med lakareutangranser.se. Båda dessa SMS är från oss och länkarna är säkra att klicka på.

Vi använder även SMS för att kommunicera med våra befintliga givare, då skickar vi SMS från numret 076-514 65 49 (+46765146549), det kan även ha kommit från avsändaren MSF. Vi använder SMS-utskick för att tacka för din gåva och och skicka ut information till befintliga givare. SMS:et innehåller ofta en länk till vår hemsida för vidare läsning, för att ge en gåva eller för hantering av dina personuppgifter.

Meddelandet kan se ut så här:
"Tack för din gåva på 20 kr till livräddande vård! /Läkare Utan Gränser (Svara STOPPLUG för att avsluta) Om dina personuppgifter: https://bit.ly/3o2rNSf."

Eller såhär:
"Läkare Utan Gränser är på plats i Sudan och räddar liv! Bidra direkt till insatserna: https://bit.ly/41KjBaO. Meddelandet bör se ut likt någon av bilderna nedan:
 

Skärmavbild av ett sms
Skärmavbild av ett sms