Hoppa till huvudinnehåll

Medarbetare äntligen fria

Publicerad 18 juli 2013

Våra två medarbetare Mone och Blanca, som kidnappades i Dadaab i oktober 2011, är nu fria. Vi mottar beskedet med enorm lättnad och glädje!

Det är med stor lättnad som vi kan bekräfta att Montserrat Serra och Blanca Thiebaut, som fördes bort från flyktinglägret Dadaab i Kenya, den 13 oktober 2011, har släppts. Båda mår bra och befinner sig i säkerhet. De vill nu träffa sina nära och kära så snart som möjligt.
Vi kommer att erbjuda fortsatt stöd till Mone och Blanca och deras familjer. Vi vill även tacka alla som har arbetat för att åstadkomma frisläppandet.

Samtidigt fördömer vi återigen detta angrepp på dessa två hjälparbetare som var i Dadaab för att erbjuda livräddande medicinsk hjälp till tusentals flyktingar.
Med anledning av frisläppandet anordnar Läkare Utan Gränser en presskonferens i morgon fredag ​​den 19 juli i Madrid då ordföranden José Antonio Bastos kommer att besvara frågor. Utöver presskonferensen kommer inga ytterligare intervjuer eller uttalanden göras.

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva