Hoppa till huvudinnehåll

Medarbetare äntligen fria

Publicerad 18 juli 2013

Våra två medarbetare Mone och Blanca, som kidnappades i Dadaab i oktober 2011, är nu fria. Vi mottar beskedet med enorm lättnad och glädje!

Det är med stor lättnad som vi kan bekräfta att Montserrat Serra och Blanca Thiebaut, som fördes bort från flyktinglägret Dadaab i Kenya, den 13 oktober 2011, har släppts. Båda mår bra och befinner sig i säkerhet. De vill nu träffa sina nära och kära så snart som möjligt.
Vi kommer att erbjuda fortsatt stöd till Mone och Blanca och deras familjer. Vi vill även tacka alla som har arbetat för att åstadkomma frisläppandet.

Samtidigt fördömer vi återigen detta angrepp på dessa två hjälparbetare som var i Dadaab för att erbjuda livräddande medicinsk hjälp till tusentals flyktingar.
Med anledning av frisläppandet anordnar Läkare Utan Gränser en presskonferens i morgon fredag ​​den 19 juli i Madrid då ordföranden José Antonio Bastos kommer att besvara frågor. Utöver presskonferensen kommer inga ytterligare intervjuer eller uttalanden göras.

Relaterade nyheter

I Kenya arbetar vi bland annat med patienter som har hiv/aids och personer som utsatts för sexuellt våld.
Kenya

Mötet med lilla Beatrice

"Dagen efter började Beatrice må allt sämre, men vi förstod inte varför. Hon hade ingen feber men hon var mer irriterad och sov större delen av tiden."
– Eamonn Faller, läkare i Kenya.

Slumorådet Kibera, Kenya.
Kenya

Vi lämnar över vårt projekt i Kibera

Efter 20 år i kåkstaden Kibera, Kenya, har situationen för de boende stabiliserats. Därför lämnar vi nu över vårt projekt i Kibera till hälsomyndigheterna och andra organisationer.

I maj började vi arbeta på undernäringskliniken och sedan juni är vi också verksamma på den pediatriska avdelningen på Mudug sjukhuset i Somalia.
Somalia

Vi återupptar vår verksamhet i Somalia

För fyra år sedan avslutade vi vår verksamhet i Somalia på grund av en rad attacker på vår personal. Efter nästan fyra års frånvaro är vi nu tillbaka och arbetar vid Mudug sjukhuset i Puntland-regionen, Somalia, i samarbete med landets hälso- och sjukvårdsmyndigheter.

Mellan januari och februari 2017 föddes 737 barn på Mrima vårdcentral i Likoni, Kenya, varav 143 förlöstes med kejsarsnitt.
Kenya

Livräddande vård till mödrar och spädbarn i Kenya

40 procent av kvinnorna i Kenya föder inte sina barn på någon form av vårdinrättning. På vårdcentralen i Likoni arbetar vi så att kvinnor med komplikationer under graviditeten kan föda säkert och kostnadsfritt.