Hoppa till huvudinnehåll

Medarbetare äntligen fria

Publicerad 18 juli 2013

Våra två medarbetare Mone och Blanca, som kidnappades i Dadaab i oktober 2011, är nu fria. Vi mottar beskedet med enorm lättnad och glädje!

Det är med stor lättnad som vi kan bekräfta att Montserrat Serra och Blanca Thiebaut, som fördes bort från flyktinglägret Dadaab i Kenya, den 13 oktober 2011, har släppts. Båda mår bra och befinner sig i säkerhet. De vill nu träffa sina nära och kära så snart som möjligt.
Vi kommer att erbjuda fortsatt stöd till Mone och Blanca och deras familjer. Vi vill även tacka alla som har arbetat för att åstadkomma frisläppandet.

Samtidigt fördömer vi återigen detta angrepp på dessa två hjälparbetare som var i Dadaab för att erbjuda livräddande medicinsk hjälp till tusentals flyktingar.
Med anledning av frisläppandet anordnar Läkare Utan Gränser en presskonferens i morgon fredag ​​den 19 juli i Madrid då ordföranden José Antonio Bastos kommer att besvara frågor. Utöver presskonferensen kommer inga ytterligare intervjuer eller uttalanden göras.

I fokus

Athmahlägret i norra Syrien. En pojke får sin brännskada omlagd.

Syrien

Kriget i Syrien har drivit miljontals människor på flykt. Krisen orsakar ett desperat behov av livräddande humanitära insatser.

Människor på flykt undan våld i Kongo-Kinshasa. Läkare Utan Gränser gör ofta insatser i flyktingkriser.

Flyktingar

Vi arbetar världen över för att bistå flyktingar och internflyktingar med allt från psykologisk vård till livsviktig näringsersättning.

Ett av våra räddningsteam närmar sig en flyktingbåt för att ta personerna till räddningsfartyget MY Phoenix.

Medelhavet

Tiotusentals människor flyr från våld och oroligheter i sina hemländer och beger sig iväg på en farlig resa över Medelhavet till Europa.