Hoppa till huvudinnehåll

Nigeria: Vi tvingas lämna Rann efter attack

Publicerad 2 mars 2018
I Borno, nordöstra Nigeria, arbetar vi bland annat med att hjälpa undernärda barn.
Foto: Benoit Finck/Läkare Utan Gränser

Efter torsdagens våldsamma attack i den nigerianska staden Rann avslutar vi tills vidare vår verksamhet på plats. 

Det är fortfarande oklart hur många som dödades och skadades under attacken. Läkare Utan Gränsers team vårdade nio skadade innan organisationen avslutade sitt arbete.

Vi har som säkerhetsåtgärd evakuerat 22 medarbetare, både lokalt anställda och internationell personal. De runt 40 000 invånarna i Rann har i princip varit beroende av vår verksamhet för sjukvård.

– Det är ett mycket smärtsamt beslut att lämna våra patienter. Bland dem fanns till exempel 60 barn som behandlades på vår undernäringsklinik, säger Kerri Ann Kelly, vår akutsamordnare i Nigeria.

– Vi följer utvecklingen och kommer att återuppta vårt arbete så snart som säkerhetsläget tillåter det. Människor här i delstaten Borno måste betala ett högt pris för konflikten. Våldet har blivit till en dödlig fälla, människor är helt beroende av humanitär hjälp för att överleva. Men den hjälpen har nu minskat drastiskt efter den senaste attacken, säger Kerri Ann Kelly.

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva