Hoppa till huvudinnehåll
Publicerad 20 september 2022 11:00

Nu öppnar en tom butik med livsviktigt innehåll

Läkare Utan Gränser öppnar en butik mitt i centrala Stockholm. Det är en tom butik helt utan varor, men med livsviktigt innehåll. Butiken ska peka på det enklaste valet i världen – valet att rädda liv.

Läkare Utan Gränser arbetar i fler än 70 länder världen över. Foto: Laurence Hoenig/Läkare Utan Gränser
Foto: Läkare utan gränser
Läkare Utan Gränser arbetar i fler än 70 länder världen över. Foto: Laurence Hoenig/Läkare Utan Gränser

- Det enda du kan göra i vår butik är att rädda liv – en tydlig kontrast till andra butiker runt Stureplan. Du ska lämna butiken med en bra känsla av att ha räddat liv tillsammans med oss, säger Ida Bah, insamlingschef på Läkaren Utan Gränser i Sverige.

Den 30 september öppnar Läkare Utan Gränser en pop-up-butik med namnet ”En enkel butik – med livsviktigt innehåll”, mitt på Stureplan i Stockholm. Den ska fungera som en förlängning av det ordinarie insamlingsarbetet och göra det enklare för människor att hjälpa.

Enkla val i svåra tider

I en tid som kantas av katastrofer, kriser och krig kan det vara svårt att veta hur man kan vara med och bidra. Läkare Utan Gränser finns på plats i fler än 70 länder och vet vilka behov som finns och var gåvorna gör mest nytta. Därför är icke-öronmärkta gåvor viktigare än någonsin.

- Varje dag ställs vår personal inför svåra beslut runt om i våra projekt, och ingen påstår att det är enkelt. Däremot kan vi här erbjuda våra givare ett enkelt val att rädda liv, säger Frida Lagerholm, kommunikationschef på Läkare Utan Gränser i Sverige.

- Vi vill genom denna tomma butik illustrera att rädda liv är svårt, men att bidra till vårt livräddande arbete är enkelt, avslutar Ida Bah, insamlingschef på Läkaren Utan Gränser i Sverige.

I butiken kommer besökaren att kunna skänka en gåva till Läkare Utan Gränsers arbete runt om i världen. Den kommer att vara öppen mellan den 30 september och den 9 oktober.

 

Om butiken

Butiksöppning: 30 september
Öppettider: mån - fre: kl. 10.00 - 18.00, lör: 10.00 - 16.00 och sön: 11.00 - 15.00
Under öppettiderna kommer någon från Läkare Utan Gränser att finnas på plats för att svara på frågor från kunderna.
Adress: Stureplan 19
Design: Olivia Åhman, Inredningsarkitekt

Läs mer om Läkare Utan Gränsers arbete här.