Hoppa till huvudinnehåll

Två sjukhus bombade i östra Aleppo

Publicerad 29 september 2016
Foto: Al Daqaq-sjukhuset
Al Daqaq-sjukhuset i östra Aleppo attackerades 23 juli. Sedan dess har fler sjukhusattacker ägt rum - den senaste i onsdags.

I går morse bombades två sjukhus i Aleppo. Nu finns bara två sjukhus kvar med kirurgisk kapacitet i ett område som omfattar 250 000 personer.

Två sjukhus i östra Aleppo, som stödjs av oss och flera andra organisationer, har delvis förstörts i onsdagens urskillningslösa bombningar av staden och all verksamhet på sjukhusen har tvingats upphöra. Attackerna ledde till att åtminstone två patienter dödades och två medicinsk personal skadades.

Av de åtta sjukhus som finns kvar i östra Aleppo fanns det fyra med kirurgisk kapacitet - men nu finns det bara två kvar.

– Enligt olika medicinska källor finns det bara sju kirurger kvar i området, som ska se efter en befolkning på uppskattningsvis 250 000. Attackerna kommer vid en tidpunkt då östra Aleppo har varit under belägring sedan juli och lider av de blodigaste urskillningslösa bombningarna sedan början av kriget. Vi vet inte hur man säger det längre: detta måste upphöra, säger Carlos Francisco, landansvarig för Syrien.

Läkare Utan Gränser stödjer åtta sjukhus i staden Aleppo. Vi driver också sex vårdinrättningar i norra Syrien och stödjer mer än 150 vårdcentraler och sjukhus runt om i landet, många av dem i belägrade områden.

 

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare