Hoppa till huvudinnehåll

Gabriel rakade av skägget – samlade in 26 000 kronor!

Foto: Vänster: Gabriel Bergin Höger: Robin Meldrum/MSF
Till vänster: Gabriel startade egen insamling där han lovade raka av sig skägget om vännerna lyckas samla in mer än 10 000 kr till Läkare Utan Gränser. Till höger: uppblåsbar operationssal inuti vårt provisoriska sjukhus i Idlib, Syrien.

– Okej. För första gången på åtta år ska jag visa hela mitt ansikte för omvärlden. Skägget åker av. Vi kan notera att detta kommer att ske till min mors stora glädje, min fästmös förtret och mina barns förvåning. 

Så börjar Gabriel Bergins text till sidan för den egna insamlingen ”Clean Slate” där Gabriel på några av kollegornas initiativ lovar att raka av sig skägget om vännerna lyckas samla in mer än 10 000 kr till Läkare Utan Gränser.

Nu när insamlingen är avslutad kan vi konstatera att vännerna och kollegorna slog den summan med råge! Över 26 000 kronor samlades in och Gabriel fick glatt plocka fram rakhyveln.

– Så var det gjort! Vissa i hushållet är chockade, men de två yngsta tjejerna tog det väl. Det bästa med detta är att Läkare Utan Gränser har fått nästan 26 000 kr(!), skriver Gabriel på sitt Instagramkonto.

Visar att det är enkelt att starta egen insamling

Gabriels insamling visar att det bara är fantasin som sätter gränserna för hur det går att samla in pengar. Sverige fullkomligt sprudlar av kreativa insamlingsidéer och alla idéer är välkomna!

Raka-av-skägget-utmaning, korvätartävling eller TV-spelsturnering – stort eller smått spelar ingen roll, det viktiga är ditt engagemang.