Hoppa till huvudinnehåll

Våra kommunikatörer

Kontakt på stan

Värvning av månadsgivare

Vi arbetar regelbundet med att värva fler månadsgivare genom att möta människor på stan. Månadsgivare är en viktig del av vårt insamlingsarbete för att vi ska kunna rädda liv och lindra nöd där det behövs som mest. Du träffar oss oftast på stan eller i en galleria, då och då knackar vi även dörr i begränsade områden.
 

Så känner du igen oss

När våra värvare jobbar har de på sig en vit reflexväst med Läkare Utan Gränsers logotyp på framsidan. Under sommaren kan de ibland ha en svart eller vit t-shirt med Läkare Utan Gränsers logotyp på ryggen. Våra värvare kan alltid identifiera sig med ett ID-kort som de bär runt halsen. Vi strävar efter mångfald bland våra medarbetare och därför kommer vissa av våra värvare att kommunicera på engelska i sina samtal. 
 

Här finns vi

Under 2023 finns vi på plats i Stockholm och Göteborg året runt. Under sommarmånaderna finns vi även i många andra städer runt om i Sverige.

En man och två kvinnor med vita västar står i grupp på stan och tittar leende in i kameran

Kontakt via telefon

Vem är det som ringer?

Vi har ett team av telekommunikatörer på vårt kontor i Stockholm som arbetar med att engagera och informera våra givare. Utöver vårt interna team arbetar vi även tillsammans med Becksmo Kommunikation, ett externt telemarketingföretag som vi har stort förtroende för. Vi stämmer regelbundet av deras arbete för att säkra samtalens kvalitet. Om du får ett samtal av vår samarbetspartner kommer de att presentera sig och berätta att de ringer på uppdrag av Läkare Utan Gränser. Vi ringer till både nya och befintliga givare för att värva månadsgivare och informera om vårt arbete. 

 

 

Vilka nummer ringer vi från?

Vår externa partner ringer från följande nummer:

  • 08-425 123 00
  • 08-425 123 01
  • 08-425 123 02
  • 08-425 123 03


  Våra interna telekommunikatörer, samt vår givarservice, ringer från telefonnummer 010-199 33 00.

  Kontakt via SMS

  Har du blivit uppringd av oss och tackat ja till att bli månadsgivare får du ett sms från oss för att signera din autogiroanmälan. SMS:et kan antingen ha Loxysoft som avsändare och innehålla en länk som börjar med loxysoft.scrive.com, eller ha MSF som avsändare och innehålla en länk som börjar med lakareutangranser.se. Båda dessa SMS är från oss och länkarna är säkra att klicka på.

  Vi använder även SMS för att kommunicera med våra befintliga givare, då skickar vi SMS från numret 076-514 65 49 (+46765146549), det kan även ha kommit från avsändaren LUG. Vi använder SMS-utskick för att tacka för din gåva och och skicka ut information till befintliga givare. SMS:et innehåller ofta en länk till vår hemsida för vidare läsning, för att ge en gåva eller för hantering av dina personuppgifter.

  Meddelandet kan se ut så här:
  Tack för din gåva på 20 kr till livräddande vård! /Läkare Utan Gränser (Svara STOPPLUG för att avsluta) Om dina personuppgifter: https://bit.ly/3o2rNSf.

  Eller såhär:
  Läkare Utan Gränser är på plats i Sudan och räddar liv! Bidra direkt till insatserna: https://bit.ly/41KjBaO. Skicka STOPPLUG till 46765146549 för att avsluta

  Skärmavbild av ett sms
  Skärmavbild av ett sms

  Personuppgifter

  Personnummer

  Ibland ber vi om personnummer. Anledningen är att vi vill säkerställa att det är rätt person vi pratar med. Att lämna ut sitt personnummer är frivilligt, men för att starta ett autogirogivande hos oss kräver Bankgirocentralen att vi har ditt personnummer. Det krävs även personnummer för att du ska kunna få skattereduktion på dina gåvor.
   

  Kontonummer

  Om du har träffat våra värvare på stan har du kanske fyllt i ett formulär tillsammans med dem. För att veta vilket konto du vill att månadsgivandet ska dras ifrån frågar vi dig om kontonummer och namnet på din bank. Du behöver alltid godkänna månadsgivandet via BankID eller med en underskrift för att det ska vara giltigt.