Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

Lyssna på vår podd om glädje och sorg i fält

Publicerad 24 juli 2018
Foto: Pierre-Yves Bernard/Läkare Utan Gränser

Hur förhandlar man med gerillaledare? Hur hanterar man sina känslor då ett barn dör framför ens ögon? När vill man bara skratta? Vår nya poddserie "Uppdrag: Rädda liv" ger en unik inblick i våra svenska hjälparbetares vardag.

I poddavsnitten berättar våra svenska fältarbetare om sina egna erfarenheter av våra medicinska och humanitära insatser världen över. De delar med sig av det roliga, det tråkiga och det oväntade i personliga samtal om sina uppdrag. Hur håller man humöret uppe efter dramatiska räddningsinsatser ute till havs? Hur håller man liv i sin relation hemma? Och varför är ost så viktig i humanitära insatser?

Podden tar med lyssnarna bakom kulisserna och ger en inblick i hur det känns att åka ut som fältbetare. Om man har svårt att placera till exempel Centralafrikanska republiken på kartan så kan vi garantera att poddserien väcker intresset för länder som knappt syns i nyhetsflödet. 

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva