Hoppa till huvudinnehåll

Podcasten Uppdrag: Rädda liv

Publicerad 24 juli 2018
Foto: Pierre-Yves Bernard/Läkare Utan Gränser

Hur förhandlar man med gerillaledare? Hur hanterar man sina känslor då ett barn dör framför ens ögon? När vill man bara skratta? Vår poddserie "Uppdrag: Rädda liv" ger en unik inblick i våra svenska hjälparbetares vardag.

I poddavsnitten berättar vår personal om sina egna erfarenheter av våra medicinska och humanitära insatser världen över. De delar med sig av det roliga, det tråkiga och det oväntade i personliga samtal om sina uppdrag. Hur håller man humöret uppe efter dramatiska räddningsinsatser ute till havs? Hur håller man liv i sin relation hemma? Och varför är ost så viktig i humanitära insatser?

Podden tar med lyssnarna bakom kulisserna och ger en inblick i hur det känns att åka ut som fältbetare. Om man har svårt att placera till exempel Centralafrikanska republiken på kartan så kan vi garantera att poddserien väcker intresset för länder som knappt syns i nyhetsflödet. 

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare