Hoppa till huvudinnehåll

Ledningsgrupp

Oliver Schulz

Generalsekreterare

Utbildning: Universitetsexamen i ekonomi, samt en examen i företagsekonomi (Master of Business Administration).

Arbetslivserfarenhet: Oliver Schulz har lång erfarenhet av humanitärt arbete i länder som Kongo-Kinshasa, Indien, Haiti och Centralafrikanska republiken där han arbetat som logistiker, fältkoordinator, ekonomiansvarig och under de senaste åren som landansvarig, senast i Etiopien.

Frida Lagerholm

Kommunikationsansvarig

Utbildning: Journalisthögskolan i Stockholm (JMK), Fil. kand. i utrikespolitik från University of Queensland, Magisterexamen i Internationell humanitär rätt.

Arbetslivserfarenhet: Frida Lagerholm har haft olika befattningar inom Läkare Utan Gränser, bland annat som pressekreterare i Sverige och som kommunikatör i Bryssel. Hon har också varit kommunikationsansvarig för Läkare Utan Gränser i Grekland. Frida Lagerholm har arbetat som tv-reporter och producent på UR samt som skribent på diverse tidningar i Sverige och i Australien.

Jennifer Sannebro Humphries

HR-ansvarig

Utbildning: Stockholms Universitet. Magister i ekonomi, utlandsstudier London och New York.

Arbetslivserfarenhet: Jennifer Sannebro Humphries har över haft olika befattningar inom näringslivet. Hon har främst arbetat inom HR området och kommer senast från en HR chef roll inom Management Consulting.

Ida bah

Insamlingsansvarig

Utbildning: Master i Statsvetenskap från Södertörns Högskola och Fil.kand. i Statsvetenskap från Stockholms Universitet.

Arbetslivserfarenhet: Ida Bah har arbetat på Läkare Utan Gränser sedan 2014. Innan nuvarande position var hon ansvarig för marknadsföringsenheten. Efter att ha arbetat med jämlikhets- och barnrättsfrågor i Gambia och hivpreventiva projekt i Zambia började Ida arbeta med insamling 2007. Hon har sedan dess haft flera olika befattningar och ansvarsområden inom insamling.

Marlène Guillot

Ekonomi- och kontorsansvarig (föräldraledig)

Utbildning: Master i internationell projektledning med fokus på finansiering från Lyon, Frankrike.

Arbetslivserfarenhet: Marlene Guillot har arbetat inom finans och administration på flera organisationer. 2014 arbetade hon med Läkare Utan Gränser i Maban, Sydsudan och i Martissant, Haiti. Sedan med Läkare Utan Gränsers projekt UNIFIELD i Bryssel. Hon har också arbetat med Norska flyktingrådet (NRC) som Global Roving Finance Manager i Irak, Grekland, Syrien, Myanmar och Tanzania, senare som Compliance and Risk Management advisor i Erbil, Irak för NRC.

Linda Konate

Landchef Finland (Läkare Utan Gränser i Finland är en filial till svenska Läkare Utan Gränser)

Utbildning: Master i Internationell konfliktanalys från Storbritannien.

Arbetslivserfarenhet: Linda Konate har arbetat i den humanitära sektorn med Läkare Utan Gränser och med finska Röda Korset. Hon har arbetat som HR-koordinator och i roller gällande personalutveckling i länder som Afghanistan, Etiopien, Pakistan och Liberia. Hon har även arbetat med programkoordinering och projektledning samt finansiering av humanitära insatser samt utvecklingsprojekt. Innan Linda började i humanitär sektor arbetade hon på en tankesmedja i Bryssel.