Hoppa till huvudinnehåll

Vi behöver vara fler!

Publicerad 3 september 2015

Bildspel

Bildspel i fullskärm
En av de första bebisarna som föddes på den nya förlossningsavdelningen på sjukhuset i stadsdelen Dasht-e-Barchi i Kabul.

En av de första bebisarna som föddes på den nya förlossningsavdelningen på sjukhuset i stadsdelen Dasht-e-Barchi i Kabul. 

Arbetslösheten är katastrofalt hög i Kabul, även bland välutbildade.

Den afghanska barnmorskeutbildningen har förvånansvärt hög standard och jag är imponerad av våra barnmorskors höga kvalitet. För vårt sjukhus del är det bra, för vi behöver fler barnmorskor, och vi behöver bra sådana!

Så, i förra veckan satt jag tillsammans med vår PC, projektsamordnare, och sorterade ut 28 kandidater, bland ca 60 ansökningar! Dessa 28 barnmorskor har vi kallat, i två grupper, till test. Från dessa test väljer vi sedan ut de bästa och kallar dem till intervju. Vi behöver egentligen ytterligare 11 barnmorskor för fast anställning, men vi har för tillfället bara budget för 7, detta får vi försöka lösa genom att anställa x antal för att ha i en pool.

Jag sitter här med 13 barnmorskor framför mig, som anstränger sig för att göra sitt bästa i detta test jag givit dem och jag tänker att här sitter inte bara 13 barnmorskor, här sitter 13 familjer… stämningen i skrivsalen är tät.

Här är tillvaron en kamp, här finns ingen plats för något annat. Detta folk berör mig djupt.

Relaterade nyheter

Barnmorskan Mimansa Madheden tillsammans med Aqila, som är ansvarig för fortbildning och klinisk träning på sjukhuset i Dasht-e-Barchi, Afghanistan.
Afghanistan

Den starka känslan av tacksamhet

Så lugnt och sansat som möjligt försökte vi prata med henne, för att informera om de eventuella konsekvenserna, för att förvissa oss om att hon för

På vårt sjukhus i Khost, Afghanistan, har vi i genomsnitt fler än 60 förlossningar varje dag.
Afghanistan

En riskfylld tvillingförlossning

"En dag kom en ung kvinna till oss på sjukhuset. Barnen låg på ett sätt så att de hakade i varandra. De kunde inte komma ut utan hjälp."
- Charlotta Grunewald, gynekolog i Afghanistan.

Barnmorskan Mimansa Madheden på sjukhuset där hon jobbar i Afghanistan.
Afghanistan

Som en bro med många vägar

"Jag får ofta frågan om hur en vanlig dag ser ut för mig här? Det är en fråga som är väldigt svår att svara på – för alla ”vanliga” dagar här är så ovanliga."
- Barnmorskan Mimansa Madheden, Afghanistan.

Välkomstlunch med gamla kollegor i Afghanistan och barnmorskan Mimansa Madheden.
Afghanistan

Kära återseenden!

"Jag kliver ur bilen, med packning och allt. Sen kommer den ena efter den andra, jag vet inte vem som är gladast – de eller jag!"
- Mimansa Madheden är äntligen framme.