Hoppa till huvudinnehåll

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Från fartyget Bourbon Argos går mindre RIB-båtar ut för att hjälpa de nödställda.

Från fartyget Bourbon Argos går mindre RIB-båtar ut för att hjälpa de nödställda.

Engagera er kundklubb

”ATT DELA MED SIG VAR EN SJÄLVKLARHET FÖR ANNA”

Anna visste alltid precis vad hon ville. Hon hade bestämt sig för att testamentera till organisationer som på olika sätt arbetar med att göra världen bättre. En av dem var Läkare Utan Gränser. Ta del av maken Lars berättelse om Anna och hur hennes vilja att hjälpa andra lever vidare än idag.

Vanliga frågor och svar

Kan jag testamentera värdepapper och fastigheter? Behöver ni betala skatt för testamenterade tillgångar? Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna som vi får rörande testamentering till Läkare Utan Gränsers livräddande arbete.

Så skriver du testamente

Det är viktigt att du själv tänker igenom ditt testamente. Med hjälp av våra testamenteshandläggare och sakkunnig på exempelvis din bank så kan du se till att din vilja får gälla - ingen annans. Läs mer om hur du skriver testamente.

Ordlista

Vad är arvskifte, har jag en bröstarvinge och vad gör en boutredningsman? I vår ordlista för dig som vill skriva testamente så hittar du förklaringar till vanliga juridiska termer inom arv och testamente.

Kontakta våra handläggare

Våra testamenteshandläggare vägleder och stöttar dig som vill testamentera till oss. Här hittar du kontaktaruppgifter till oss och exempel på vad vi i kan hjälpa dig med.

"Gladast av alla var svärmor, som delade ut pussar och kramar till alla runt omkring"

Framtiden börjar med dig. Läs ett vittnesmål från Charlotte Grunewald, gynekolog på vårt sjukhus i Khost, Afganistan. Charlotte berättar om hur hon tillsammans med barnmorskorna förlöst två små tvillingar i ett land där en trygg förlosning är allt annat än en självklarhet.

EuroBonus erbjuder sina kunder att donera poäng som omvandlas till pengar till Läkare Utan Gränser.

EuroBonus erbjuder sina kunder att donera poäng som omvandlas till pengar till Läkare Utan Gränser. Ett annat exempel på sätt att engagera medlemmarna i er kundklubb är att ni som företag donerar en summa till Läkare Utan Gränser när kunden kommer upp i ett visst antal poäng. Tillsammans tar vi fram ett koncept som passar ert företags kundklubb.

Läs mer och donera dina poäng i SAS EuroBonus poängshop.

Vi strävar efter att så stor del av de insamlade medlen som möjligt ska gå till våra insatser runt om i världen. Här kan du läsa mer om hur vi använder våra pengar. Under 2017 fördelade vi våra utgifter på följande sätt:

  • Ändamålskostnader 87,8%
  • Insamlingskostnader 9,9%
  • Administrativa kostnader 2,3%

Fler gåvor

Rädda liv med en minnesgåva

Om du har förlorat någon som betytt mycket för dig kan du ge en minnesgåva och låta livet gå vidare för en annan människa. När du skänker en minnesgåva får du ett minnesblad att lämna vid begravningen.

Ge bort en gratulationsgåva

Ge bort en gratulationsgåva som present och rädda liv oavsett om den skänks som dopgåva, bröllopsgåva eller högtidsgåva.

Rädda liv med SMS

Bli månadsgivare med din mobiltelefon. Rädda liv och lindra nöd med ett SMS. Där det händer.

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Gåvor från Stiftelser räddar liv

För att kunna rädda liv och lindra nöd är vi beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Tack vare er är vårt arbete möjligt.

Engagera dig

Starta en egen insamling!

Att samla in pengar och sprida information om vårt arbete är en mycket viktig del av det vi gör och vi vill gärna välkomna dig att hjälpa till.

Bidra med er expertis

Sweco erbjuder sin personal möjligheten att ta tjänstledigt för att kunna åka ut i fält med Läkare Utan Gränser.

Pluggannonser

Pluggannonser kan fritt användas i tidningar, magasin och på internet, när utrymme och möjlighet ges.