Hoppa till huvudinnehåll

Läkare Utan Gränsers ledningsgrupp

Oliver Schulz

Generalsekreterare


Utbildning: Universitetsexamen i ekonomi, samt en examen i företagsekonomi (Master of Business Administration).

Arbetslivserfarenhet: Oliver Schulz har lång erfarenhet av humanitärt arbete i länder som Kongo-Kinshasa, Indien, Haiti och Centralafrikanska republiken där han arbetat som logistiker, projektkoordinator, ekonomiansvarig och under de senaste åren som landansvarig, senast i Etiopien.
 

Samar Perez Lennart

Personalchef


Utbildning: Master i företagsekonomi från Münchens tekniska universitet och en Kandidatexamen i Human Resources från Industri och Handelskammaren i München. 

Arbetslivserfarenhet: Samar har en lång erfarenhet från IKEA, internationellt i Tyskland så väl som i Sverige i roller som bland annat Head of People and Culture Operations och Global Change Manager. Hon har också arbetat på Telefonica i Tyskland.
 

Frida Lagerholm

Kommunikationschef


Utbildning: Journalisthögskolan i Stockholm (JMK), Fil. kand. i utrikespolitik från University of Queensland, Magisterexamen i Internationell humanitär rätt.

Arbetslivserfarenhet: Frida Lagerholm har haft olika befattningar inom Läkare Utan Gränser, bland annat som pressekreterare i Sverige och som kommunikatör i Bryssel. Hon har också varit kommunikationsansvarig för Läkare Utan Gränser i Grekland. Frida Lagerholm har arbetat som tv-reporter och producent på UR samt som skribent på diverse tidningar i Sverige och i Australien.
 

Ida Bah

Insamlingschef


Utbildning: Master i Statsvetenskap från Södertörns Högskola och Fil.kand. i Statsvetenskap från Stockholms Universitet.

Arbetslivserfarenhet: Ida Bah har arbetat på Läkare Utan Gränser sedan 2014. Innan nuvarande position var hon ansvarig för marknadsföringsenheten. Efter att ha arbetat med jämlikhets- och barnrättsfrågor i Gambia och hivpreventiva projekt i Zambia började Ida arbeta med insamling 2007. Hon har sedan dess haft flera olika befattningar och ansvarsområden inom insamling.
 

Marlène Guillot

Ekonomi- och kontorschef


Utbildning: Master i internationell projektledning med fokus på finansiering från Lyon, Frankrike.

Arbetslivserfarenhet: Marlene Guillot har arbetat inom finans och administration på flera organisationer. 2014 arbetade hon med Läkare Utan Gränser i Maban, Sydsudan och i Martissant, Haiti. Sedan med Läkare Utan Gränsers projekt UNIFIELD i Bryssel. Hon har också arbetat med Norska flyktingrådet (NRC) som Global Roving Finance Manager i Irak, Grekland, Syrien, Myanmar och Tanzania, senare som Compliance and Risk Management advisor i Erbil, Irak för NRC.