Hoppa till huvudinnehåll

Styrelse

Peter Moberger, ordförande

Invald: 2018

Peter Moberger är allmänkirurg och har även arbetat med gynekologi och förlossning. Han arbetar som överläkare på kirurgkliniken i Västerås

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Peter var på sitt första uppdrag i Darfur, Sudan 2004 som allmänläkare. Sedan dess har han gjort ytterligare åtta uppdrag, bland annat som kirurg i Centralafrikanska republiken och Irak samt under ebolautbrottet i Liberia 2014.
 

Beata Leuhusen, vice ordförande

Invald: 2022

Beata Leuhusen är för tillfället sjuksköterskestudent och har arbetat i Läkare Utan Gränsers projekt de senaste sju åren samt under en period på ett av organisationens huvudkontor.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Beata har varit på uppdrag i Kongo-Kinshasa, Guinea, Sierra Leone, Sydsudan, Irak, Grekland, Bosnien och Serbien, främst i roller inom HR och finans men även som projektkoordinator.  
 

Cecilia Werner Kastensson, sekreterare

Invald: 2021

Cecilia Werner Kastensson har arbetat som journalist, kommunikationskonsult och kommunikationsdirektör och driver nu ett eget bolag inom kommunikation, ledarstöd och kriskommunikation. Cecilia började arbeta med operativt och strategiskt stöd till den svenska styrelsen för Läkare Utan Gränser 2017. Hon har en mastersexamen från University of Michigan samt en fil kand med statsvetenskap, journalistik och arkeologi samt en ettårig utbildning i styrelsearbete med styrelsecertifiering.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Styrelsesupport 2017–2021.
 

Henrik Danielsson, kassör

Invald: 2021

Henrik Danielsson är civilingenjör och ekonom med flera års erfarenhet av internationell strategi, affärsutveckling och handel. Henrik arbetade senast som Sales Director på Exeger, Head of New Business på Clas Ohlson och Business Development Director på BillerudKorsnäs. Han har också varit Handelssekreterare och chef för Öst-, Central- och Västafrika på Business Sweden, chef för Business Sweden i Beijing och logistikchef på Beijer. 

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Henrik har sedan 2003 gjort uppdrag för Läkare Utan Gränser som logistiker i Sydsudan och Sudan. 
 

Johan Berg, styrelseledamot

Invald: 2022

Johan Berg är läkare och specialist i barn- och ungdomsmedicin, men specialiserar sig för närvarande även i neonatologi. Johan doktorerar även om hur olika perinatala faktorer påverkar barnets senare utveckling. 

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Johan har arbetat som läkare i Centralafrikanska republiken, Kongo-Kinshasa och Iraq.
 

Päivi Kovalainen, styrelseledamot

Invald: 2023

Päivi Kovalainen har arbetat med internationell utveckling, humanitära insatser och säkerhet 13 år inom FN, EU, internationella frivilligorganisationen och finska regeringen. Hennes tematiska expertis sträcker sig från barnskydd till WASH, försörjningsmöjligheter och CSR.

Päivi har en kandidatexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet, Master of Arts i internationell utveckling från University of Manchester, och Post-Graduate Diploma i skydd av barn i nödsituationer från University of KwaZulu-Natal, Sydafrika.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Päivi har arbetat som HR manager i Centralafrikanska republiken.
 

Mats Blennow, styresledamot

Invald: 2023

Mats Blennow är läkare, specialist i barn- och ungdomsmedicin och nyföddhetsmedicin. Han är även professor vid Karolinska Institutet. Mats har deltagit i WHO:s grupp som tagit fram riktlinjer för omhändertagandet av små och sjuka nyfödda barn.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Mats har gjort uppdrag i Jordanien och Nigeria. Han har även varit med och organiserat konferensen MSF Pediatric days och är idag verksam som specialist inom telemedicin i organisationen.
 

Sergio Scro, styrelseledamot

Invald: 2023

Sergio Scro har sin bakgrund i hälsoekonomi och projektledning och arbetar för tillfället som controller på RFSU:s förbundskansli i Stockholm. Han har en masterexamen i folkhälsovetenskap med inriktning inom hälsoekonomi från Karolinska Institutet och en ettårig masterexamen i Afrikanska Studier från Högskolan Dalarna.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Sergio har arbetat som projektledare i Kongo-Kinshasa, Pakistan och Sudan.