Hoppa till huvudinnehåll

Det här är svenska Läkare Utan Gränsers styrelse 2022/23. 

Peter Moberger, ordförande
Invald år: 2018

Peter Moberger är allmänkirurg och har även arbetat med gynekologi och förlossning.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Peter var på sitt första uppdrag i Darfur, Sudan 2004 som allmänläkare. Sedan dess har han gjort ytterligare åtta uppdrag, bland annat som kirurg i Centralafrikanska republiken och Irak samt under ebolautbrottet i Liberia 2014.

Beata Leuhusen, vice ordförande
Invald år: 2022

Beata Leuhusen är för tillfället sjuksköterskestudent och har arbetat i Läkare Utan Gränsers projekt de senaste sju åren samt under en period på ett av organisationens huvudkontor.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Beata har varit på uppdrag i Kongo-Kinshasa, Guinea, Sierra Leone, Sydsudan, Irak, Grekland, Bosnien och Serbien, främst i roller inom HR och finans men även som projektkoordinator.  

Cecilia Werner Kastensson, sekreterare
Invald år: 2021

Cecilia Werner Kastensson har arbetat som journalist, kommunikationskonsult och kommunikationsdirektör och driver nu ett eget bolag inom kommunikation, ledarstöd och kriskommunikation. Cecilia började arbeta med operativt och strategiskt stöd till den svenska styrelsen för Läkare Utan Gränser 2017. Hon har en mastersexamen från University of Michigan samt en fil kand med statsvetenskap, journalistik och arkeologi samt en ettårig utbildning i styrelsearbete med styrelsecertifiering.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Styrelsesupport 2017–2021.

Henrik Danielsson, kassör
Invald år: 2021

Henrik Danielsson är civilingenjör och ekonom med flera års erfarenhet av internationell strategi, affärsutveckling och handel. Henrik arbetade senast som Head of New Business på Clas Ohlson och Business Development Director på BillerudKorsnäs. Han har också varit Handelssekreterare och chef för Öst-, Central- och Västafrika på Business Sweden, chef för Business Sweden i Beijing och logistikchef på Beijer. 

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Henrik har sedan 2003 gjort uppdrag för Läkare Utan Gränser som logistiker i Sydsudan och Sudan. 

Johan Berg, styrelseledamot
Invald år: 2022

Johan Berg är läkare och specialist i barn- och ungdomsmedicin, men specialiserar sig för närvarande även i neonatologi.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Johan har arbetat som läkare i Centralafrikanska republiken, Kongo-Kinshasa och Iraq.

Sanni Myllyaho, styrelseledamot
Invald år: 2022

Sanni Myllyaho har sin bakgrund inom kommunikation och insamling och arbetar för tillfället inom kommunikation och mänskliga rättigheter. Sanni började arbeta med Läkare Utan Gränserns filialkontor i Finland när det skapades 2018 och jobbade där i ungefär fyra år med kommunikationsarbete, bland annat med ett projekt för inkludering av personer med funktionsvariationer.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Sanni arbetade på kommunikationsavdelningen i Finland 2018-2022. 

Beatrice Wangari Kirubi, styrelseledamot
Invald år: 2021

Beatrice Wangari Kirubi är läkare och folkhälsospecialist (public health). Hon har en mastersexamen i Health economics, policy and management. Hon är nu forskningsassistent på avdelningen för Global Public Health på Karolinska Institutet, där hon också undervisar. Beatrice arbetade som läkare för Läkare Utan Gränser i sitt hemland Kenya 2010 och har sedan dess gjort internationella uppdrag som medicinsk koordinator och är även mentor för medicinska chefer i organisationen. Hon har även arbetat för WHO och International Organization for Migration (IOM).

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Kenya, South Sudan, Liberia.

Adam Thomas, styrelseledamot
Invald år: 2014

Adam Thomas är verksamhetschef för Nationellt Center för Rett Syndrom och närliggande diagnoser. Han har tidigare arbetat för Big Lottery Fund i Skottland som rådgivare för välgörenhetsorganisationer.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Adam har sedan 2006 arbetat som logistiker, projektansvarig och landchef i Kongo-Kinshasa, Sudan, Sydsudan, Papua Nya Guinea, Indien, Somalia och Jemen.

Gabrielle Schittecatte
Invald år: 2022

Gabrielle är utbildad samhällsvetare med en karriär inom folkhälsa. Hon jobbar för tillfället med folkhälsa och samhällsengagemang på en EU-myndighet. Hon har tidigare forskat och har arbetat på både huvudkontor och internationellt inom Läkare Utan Gränser samt i ett flertal projekt.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Gabrielle har arbetar med hälsofrämjande insatser i Centralafrikanska republiken, Kamerun, Kongo-Kinshasa och Venezuela.