Hoppa till huvudinnehåll

Beslut som räddar liv 

När man ger vård i kriser och katastrofer är det vanligt att bli osäker på sina beslut. Man tvingas ofta till svåra val i pressade situationer och måste prioritera i en till synes omöjlig verklighet med enorma behov. Det som känns rätt i magen kanske inte går att göra, och många av oss som arbetar för Läkare Utan Gränser upplever då det som kallas moralisk stress.  

Långt efter att krisen lagt sig kan man fråga sig själv: var det rätt att ge ytterligare ett barn plats på det överfulla sjukhuset eller riskerade det patientsäkerheten för någon annan? Skulle jag ha sovit i stället för att fortsätta operera hela natten efter jordbävningen – och kanske gjort ett bättre jobb utvilad? Utsatte vi personalen för orimligt stora risker när vi valde att stanna i det här krigsdrabbade området? Vi vet inte alltid, och för att orka måste vi ständigt påminna oss om att vi faktiskt bara är människor som försöker och gör så gott vi kan i en orättvis värld. 

En stående överföring till Läkare Utan Gränser är ett beslut jag hoppas och tror att du känner är rätt. Varje månad fortsätter du att bidra till insatser som vi vet räddar liv. 

Tack för förtroendet, och för allt du bidragit med hittills. Tillsammans stannar vi vid patienternas sida! 

Martina i Läkare Utan Gränser-tröja
Martina Gustafsson
Stort tack för att du väljer att bidra till Läkare utan Gränser varje månad! Gåvan dras den 28 eller nästföljade bankdag varje månad om uppgifterna vi fått stämmer. Vi har sparat de uppgifter du registrerat hos oss. De används bland annat för att du ska få aktuell information. Vill du veta mer om hur vi använder dina uppgifter kan du klicka här.  
Fyra nummer av tidningen direkt.

Direkt hem i brevlådan

Som månadsgivare får du tidningen Direkt med fördjupning om vårt arbete fyra gånger om året. Tidigare nummer kan du läsa om du klickar här.
Läs Direkt

Vill du göra ännu mer?