Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter från fältet

Kwashiorkor är en form av undernäring som uppstår när kroppen saknar protein, och orsakar bland annat svullnad.
Sierra Leone

Sjukdomen barnet får när den nya bebisen anländer

"På bänken vid ingången sitter en tonårsflicka. Hon håller ett sovande barn i sina armar, invirad i en filt som täcker hela kroppen, inklusive ansiktet och huvudet."
– Chris Sweeney, sjuksköterska i Sierra Leone. 

Kwashiorkor är en form av undernäring som uppstår när kroppen saknar protein, och orsakar bland annat svullnad.
Sierra Leone

Sjukdomen barnet får när den nya bebisen anländer

"På bänken vid ingången sitter en tonårsflicka. Hon håller ett sovande barn i sina armar, invirad i en filt som täcker hela kroppen, inklusive ansiktet och huvudet."
– Chris Sweeney, sjuksköterska i Sierra Leone. 

Människor fortsätter att komma dagligen till den isolerade staden Rann, Nigeria.
Nigeria

"Vi levde i konstant rädsla"

Våld och osäkerhet fortsätter att tvinga människor att fly från sina hem i nordöstra Nigeria. Nya människor anländer varje dag till avlägsna städer i delstaten Borno. Men på många platser på landsbygden kan inte hjälporganisationer arbeta på grund av osäkerheten.

Mahmoud och hans vänner spelar fotboll.
Psykisk ohälsa

"Jag heter Mahmoud och är tio år gammal"

​"Mina föräldrar är ofta arga på mig eftersom jag kissar i sängen. Inte varje natt. Men de flesta. Jag vet inte varför jag gör det. Jag är ofta rädd och jag drömmer mycket, och när jag vaknar är sängen blöt."

Läkaren Katie Treble, som arbetade på Bria sjukhus i Centralafrikanska republiken.
Centralafrikanska republiken

De civila får betala priset

Konflikten i Centralafrikanska republiken sprider sig och intensifieras. Under de senaste veckorna har vi bevittnat ett flertal avrättningar och terror bland civila. Många har dödats eller sårats och tusentals människor har tvingas fly för sina liv.

Läkare Utan Gränsers sjukhus i staden Haydan är ett av många sjukhus som attackerats under den väpnade konflikten i Jemen.
Jemen

Det krävs mer än pengar för att rädda liv i Jemen

DEBATT | 25 april anordnar FN en konferens för att öka det finansiella stödet till Jemen, men mer pengar räcker inte som lösning på det akuta humanitära läget i landet.

Sanna Sjöberg kikar in i operationssalen på sjukhuset i Khost, Afghanistan.
Afghanistan

Ögonblicket

På förlossningen hinner jag knappt till barnbordet innan en fågelunge landar i mina händer. 900 gram av överlevnadsinstinkt. Hon andas ytligt och för långsamt, men har en stark hjärtrytm.

En sjuksköterska undersöker ett barn i flyktinglägret Al Alam, nära staden Tikrit i Irak.
Irak

”Människor är extremt sårbara”

I flyktinglägret Al Alam, nära staden Tikrit i Irak, bor cirka 8 000 män, kvinnor och barn som har flytt från sina hem i norra delen av landet. Vid kliniken som vi driver i lägret ringlar kön lång från tidigt på morgonen och området runtomkring fylls snabbt med barn och deras mödrar.

Förstörda hus i Kobane, Syrien.
Syrien

”Han dog i mina armar”

"När striderna närmade sig Raqqa och flyganfallen blev intensivare började jag planera vår flykt. Vi fick tag på en bil som skulle ta mig och min familj norrut. Jag gav föraren alla pengar vi hade. "
– Mohammed.

Människor räddas från en gummibåt utanför Libyens kust.
Medelhavet

Kvinnorna som flyr över Medelhavet

När Jewel klev ombord på Aquarius såg hon ut som en skrämd fågel som äntligen funnit skydd i stormen. Hon hade precis överlevt nio timmar på Medelhavet i en liten gummibåt, tillsammans med över 100 andra människor. 

Våra team finns på plats efter jordskredet i staden Mocoa, södra Colombia.
Colombia

Vi ger stöd efter jordskredet i Colombia

Många människor förlorade sina familjemedlemmar och står nu utan tak över huvudet efter jordskredet i staden Mocoa, södra Colombia. Våra team finns på plats och ger medicinsk och psykiatrisk vård.

Här är jag som patient. Min kollega Marga visar olika sätt som deltagarna kan hjälpa mig att andas igen.
Sydsudan

"Staying alive" i Sydsudan

En del av mitt uppdrag här nere är att hålla i utbildningar inom olika ämnen för den nationella personalen. De kan handla om hur man beräknar vätskebalansen hos en patient, hur man handlägger en patient med anemi, eller som nu senast hur man gör hjärt- och lungräddning. 

Ett barn i Guineas huvudstad Conakry vaccineras mot mässling.
Guinea

Vi vaccinerar en miljon barn mot mässling

Nu inleder vi, tillsammans med Guineas hälso- och sjukvårdsmyndighet, en vaccinationskampanj mot mässling i huvudstaden Conakry. Målet är att vaccinera en miljon barn.