Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter från fältet

Äntligen framme! Utsikt från containern där vi sitter på kvällarna och tittar på solnedgången.
Sydsudan

Att få till den perfekta packningen

"Att få till den perfekta packningen blev ett sätt att hantera allt det okända jag skulle ge mig ut på. Att fokusera på packningen blev en hanteringsstrategi. Men vad skulle jag egentligen behöva?"

Äntligen framme! Utsikt från containern där vi sitter på kvällarna och tittar på solnedgången.
Sydsudan

Att få till den perfekta packningen

"Att få till den perfekta packningen blev ett sätt att hantera allt det okända jag skulle ge mig ut på. Att fokusera på packningen blev en hanteringsstrategi. Men vad skulle jag egentligen behöva?"

Florence och Tanya är två av de första patienterna som skrevs in på vår klinik i Epworth, Zimbabwe.
Hiv/Aids

Tio år senare växer livet i Epworth

Möt Florence och Tanya – två av de första patienterna som skrevs in på vår klinik i Epworth, Zimbabwe. De är också det bästa beviset på varför det är så viktigt att människor som lever med hiv får behandling, en möjlighet att leva ett långt liv.

Många barn som föds i östra Aleppo, Syrien, är underviktiga.
Syrien

”Vi väntar bara på att våra barn ska dö"

Även när bomberna faller över östra Aleppo föds barn i den belägrade staden. För mödrarna är en graviditet och förlossning i sådana desperata förhållanden extremt påfrestande, både fysiskt och psykiskt.

Även sjukvården har drabbats hårt av konflikten i Nigeria. Läkare Utan Gränser är en av få organisationer med permanent närvaro i det drabbade området.
Nigeria

Nigeria: hjälpen räcker inte

DEBATT | Vart har barnen tagit vägen? Den frågan ställde sig Läkare Utan Gränsers internationella ordförande Joanne Liu när hon nyligen reste runt i nordöstra Nigeria. På klinikerna hon besökte fanns inga barn. Det var som om en hel generation hade försvunnit.

Under december kommer Akelius Stiftelse att dubblera varje krona som skänks till Läkare Utan Gränser.

Akelius matchar varje insamlad krona under december

Den svåra och utsatta situation som människor på flykt runt om i världen befinner sig i har fått Akelius Stiftelse att vilja hjälpa till – de kommer att matcha varje insamlad krona som skänks till Läkare Utan Gränser under hela december.

Min sista dag på sjukhuset hade mina kollegor ordnat överraskningsfika.
Haiti

Tack och hej!

"Mitt uppdrag är slut. Aldrig trodde jag att nio månader kunde gå så fort. Men nu är det dags att lämna och lämna över. Jag har lärt mig mer än vad jag hade kunnat drömma om. À là prochaine!"

Ett barn får behandling för undernäring på vår mobila klinik i flyktinglägret Bidi Bidi i Uganda.
Uganda

Tusentals flyr våldet i Sydsudan till Uganda

"Andra familjer kidnappades och jag var orolig att vi stod på tur."
Rapporter om våld, kidnappningar och våldtäkter har gjort att fler än 172 000 människor flytt från Sydsudan till Uganda de senaste månaderna. 

En av operationssalarna i Läkare Utan Gränsers fältsjukhus strax norr om Mosul, Irak.
Irak

Vi utökar vår medicinska verksamhet runt Mosul

Samtidigt som striderna i och runt Mosul intensifieras trappar vi upp våra insatser. Utöver det kirurgiska fältsjukhus som redan är i drift håller vi på att inrätta ett till i Mosuls närhet.

Pojke vårdas i östra Aleppo efter bombattack.
Syrien

Syrien: Nya attacker mot sjukhus i östra Aleppo

Flera sjukhus i östra Aleppo, däribland ett pediatriskt sjukhus och två kirurgiska kliniker, är ur funktion efter de senaste två dygnens bombattacker.

Det går lättare att packa. Jag vet vad jag uppskattade att ha med förra gången och denna gång får jag bra tips och idéer av vänner som varit i Sydsudan.
Sydsudan

Ett nytt uppdrag på gång

"Då är det dags igen, har känt av lusten att åka ut ett tag och plötsligt lägger sig saker tillrätta på hemmafronten på ett bra sätt. Uppdraget den här gången är i Sydsudan, i Pibor och beskrivs med titeln "flying nurse supervisor"."