Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans är vi Läkare Utan Gränser

Våra givare, läkaren i fält och våra volontärer på kontoret. Tillsammans är vi Läkare Utan Gränser. En opartisk och oberoende organisation som står på egna ben. Hundratusentals egna ben.
En man i Läkare Utan Gränser-tröja står framför en grupp människor

Där vi ser patienter, kan andra se fiender. Där vi ser medicinska behov, kan andra se politiska intressen. Med våra givares stöd kan vi fortsätta att arbeta oberoende av politiska, religiösa och ekonomiska krafter. Med dig som givare kan vi fortsätta sätta patienten först.

Ditt stöd gör det möjligt att fortsätta vara på plats där hjälpen bäst behövs. Vi hoppas att du vill vara med. Välkommen till Läkare Utan Gränser.

En kvinna i sjal håller i sin två månader gamla son medan en sjukvårdare undersöker honom med stetoskop.

Årsberättelse 2018

Förra året arbetade Läkare Utan Gränser i 74 länder. Vi bistod med medicinskt och humanitärt stöd till människor i akut behov av livräddande vård. Från behandling av krigsskador allt närmare frontlinjerna i Jemen till responsen på ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa. Från att vårda kolerapatienter i Niger till att assistera människor på flykt undan våld i Centralafrikanska republiken och Centralamerika. 
Läs om vårt arbete 2018