Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans är vi Läkare Utan Gränser

Visst är vi kirurger, sjuksköterskor och fältarbetare. Men vi är också zoologer, fotbollstränare, advokater, frisörer och många, många fler. Det är det som gör att vi alltid kan sätta patienten först.
Läkare tillsammans med folkmassa
Foto: MSF

“Människor före politik” var drivkraften när vi startade 1971. Idag är världen annorlunda, men inte vi. Vi fortsätter planera och genomföra insatser utifrån människors behov, vi talar ut när vi ser övergrepp och behandlar patienter oavsett etnicitet, religion eller politisk åsikt.

Tack vare busschaufförer, professorer och DJ:s fortsätter vi vara oberoende och opartiska. Med stöd från filosofer, rörmokare och pensionärer slipper vi ta hänsyn till politiska och ekonomiska krafter. Tillsammans är vi hundratusentals människor som gör det möjligt att sätta människor före allt annat. Vi hoppas du vill vara med oss.

Välkommen till Läkare Utan Gränser. 

3D bild celler coronavirus

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset. Var med oss i kampen mot covid-19!
Engagera dig mot covid-19