Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans är vi Läkare Utan Gränser

Visst är vi kirurger, sjuksköterskor och fältarbetare. Men vi är också zoologer, fotbollstränare, advokater, frisörer och många, många fler. Det är det som gör att vi alltid kan sätta patienten först.
Läkare tillsammans med folkmassa
Foto: MSF

“Människor före politik” var drivkraften när vi startade 1971. Idag är världen annorlunda, men inte vi. Vi fortsätter planera och genomföra insatser utifrån människors behov, vi talar ut när vi ser övergrepp och behandlar patienter oavsett etnicitet, religion eller politisk åsikt.

Tack vare busschaufförer, professorer och DJ:s fortsätter vi vara oberoende och opartiska. Med stöd från filosofer, rörmokare och pensionärer slipper vi ta hänsyn till politiska och ekonomiska krafter. Tillsammans är vi hundratusentals människor som gör det möjligt att sätta människor före allt annat. Vi hoppas du vill vara med oss.

Välkommen till Läkare Utan Gränser. 

Sjuksköterska och patient

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket för att rädda liv och hjälpa människor i nöd.
Klicka här för att ge en gåva