Hoppa till huvudinnehåll

Podd: Kod röd - insatser mot covid-19

Publicerad 3 april 2020
Sjuksköterskan Anna Blideman och Catinka Agneskog på Läkare Utan Gränser.
Foto: Läkare Utan Gränser
Anna Blideman, sjuksköterska och medicinsk rådgivare på Läkare Utan Gränser, tillsammans med Catinka Agneskog. På behörigt avstånd såklart.

Vad betyder triage och förkortningen WASH och varför är det viktigt under en pandemi som covid-19? Och vad betyder egentligen färgkoderna som används inom sjukvården? 

Läkare Utan Gränser har projekt i drygt 70 länder världen över, och hittills rapporteras om coronautbrott i flertalet av de länderna vi arbetar i. 
Sjuksköterskan Anna Blideman, som också arbetar som medicinsk rådgivare på Läkare Utan Gränser, berättar hur Läkare Utan Gränsers insatser mot covid-19 i världen ser ut i dagsläget och hur vår personal förbereder sig för större sjukdomsutbrott.

– Vanligtvis så har inte vi så många projekt i Europa, så på så sätt är det unikt. Men samtidigt så är ju vi vana vid att arbeta med sjukdomsutbrott och stötta den befintliga vården när den är överbelastad, berättar Anna i podden. 

Dessutom delar hon med sig av sina egna erfarenheter av triage i fält. 

VÅR PODDSERIE PÅ SVENSKA

Uppdrag: Rädda liv är Läkare Utan Gränsers poddserie där svenska fältarbetare delar med sig av det roliga, det tråkiga och det oväntade i personliga samtal om sina uppdrag världen över. Podcasten görs av Catinka Agneskog som jobbar på kontoret i Stockholm.
 

LADDA NER PODDSERIEN

Alla avsnitt