Hoppa till huvudinnehåll

Stöd till hållbara energilösningar i Sierra Leone

Publicerad 26 september 2018
Sata Bobo är en av Läkare Utan Gränsers patienter på mödravårdssjukhuset i Kenema, Sierra Leone.
Foto: Lam Yik Fei

Vi får 5 miljoner från Postkodlotteriet för att bygga hållbara energilösningar, framförallt med solenergi, på vårt nya barn- och mödravårdssjukhus i Kenema, Sierra Leone. Vi kan även i framtiden använda liknande energisystem i andra projekt. 

Vi står inför de största satsningarna någonsin på förnybar energi inom organisationens historia. Med Postkodlotteriets stöd driver vi ett pilotprojekt för att skapa ett innovativt energisystem som är tillförlitligt, långsiktigt, kostnadseffektivt och miljövänligt.

Energisystemet, ett hybridsystem som till stor del baseras på solenergi, kommer användas på barn- och mödravårdssjukhuset vi bygger i Kenema, Sierra Leone. 

Energisystemet säkrar en hållbar eltillgång på sjukhuset och därmed även ökad kvalitet på vården. Förhoppningen är att systemet framöver kan användas i fler av våra projekt, samt inspirera till fler innovativa lösningar både inom och utanför organisationen.  

Läs mer om Läkare Utan Gränsers innovationsenhet.

Läs mer om vårt samarbete med Postkodlotteriet.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva