Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Samantha Maurin /MSF
Våra team ger medicinsk vård och psykologhjälp, rådgivning och socialt stöd till de mest utsatta i Teherans södra förorter, Iran.

Iran

I Iran ger Läkare Utan Gränser sjukvård till marginaliserade grupper i södra Teheran, såsom personer som använder droger, personer som säljer sex, barn som lever på gatan och till den etniska minoriteten ghorbati.

I stadsdelen Darvarseh Gahr i Teheran driver Läkare Utan Gränser en klinik som ger sjukvård till stigmatiserade grupper och högriskpatienter som behöver särskilt stöd för att kunna gå igenom sin behandling. 

Där erbjuder vi psykosocialt stöd och rådgivning. Utöver det finns mödravård och familjeplanering. Patienter kan få behandling för sexuellt överförbara sjukdomar samt testa stig för hiv, hepatit och tuberkulos.

Vi driver även en mobil klinik i samarbete med en local organisation, Society for Recovery Support, som ger vård och stöd till personer som använder droger.

I Mashhad, i den östra delen av landet, tillhandahåller vi primärvård och psykologiskt stöd till afghanska flyktingar som flytt från konflikten i sitt hemland och som till stor del är utestängda från sjukvården i Iran.

Läs mer om våra aktiviteter i Iran på Läkare Utan Gränsers internationella hemsida. 

Senast uppdaterad 21 juli 2023.

Iran

Fakta Iran

  • Befolkning: 82 miljoner
  • Huvudstad: Teheran
  • År Läkare Utan Gränser först arbetade här: 1990 
  • Antal anställda 2022: 108

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare