Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands

En sjuksköterska tar en patient till en väntande ambulans i flyktinglägret Batil, Sydsudan.
Foto: Nichole Sobecki
Sydsudan |
Sjuksköterskan Gandhi Pant eskorterar en patient till ambulansen i flyktinglägret Batil.

Läkare Utan Gränser rekryterar både medicinsk och icke-medicinsk personal till vårt humanitära arbete i kriser och katastrofer världen över. Vi behöver engagerade och kompetenta medarbetare inom en rad olika professioner. 

Våra medicinska team inkluderar läkare, sjuksköterskor, psykologer, barnmorskor och olika medicinska specialister. Vår icke-medicinska personal ser till att projekten löper smidigt och att sjukvårdsteamen kan fokusera på patienterna. Vi rekryterar personer med bakgrund inom driftledning, lager och supply, ekonomi och personaladministration, vatten och sanitet, m.fl.

Yrkesprofiler för utlandsuppdrag

Är internationellt humanitärt arbete för dig?

I våra team arbetar internationellt utsända medarbetare tillsammans med över 50 000 lokalt anställda kollegor med att ge livräddande vård och humanitär hjälp. Det är en dynamisk och stimulerande arbetsmiljö med stora möjligheter till professionell utveckling. Att arbeta i krisområden innebär också stora utmaningar och kräver flexibilitet.

Innan du ansöker önskar vi att du läser informationen på hemsidan och deltar på en informationskväll. Det är väldigt viktigt för oss att du har en stark motivation för humanitärt arbete och att du är villig göra flera uppdrag för Läkare Utan Gränser.
 

Utlandsuppdrag | Hör vår personal berätta om livet och arbetet som utsänd