Hoppa till huvudinnehåll

Professionell utveckling och karriär

Personal från Läkare Utan Gränser går mot kameran, på en grusväg
Foto: Isaac Buay
Projektkoordinator Nuru Katiko Mudievi besöker ett projekt i Yambio, Sydsudan.

För den som väljer att arbeta med Läkare Utan Gränser under en längre tid finns möjlighet att utvecklas professionellt och att få en karriär inom organisationen.

Vi lägger stor vikt vid den professionella utvecklingen av vår utsända personal. De har tillgång till olika typer av utbildningar som ger färdigheter och kunskaper som krävs för att vara effektiv inom sina respektive ansvarsområden. Detta säkerställer att Läkare Utan Gränser kan svara på de mest brådskande och kritiska behoven hos våra patienter. 

Det finns olika sätt att långsiktigt engagera sig med Läkare Utan Gränser. En del kombinerar uppdrag under olika perioder med ett annat arbete hemma i Sverige. Andra engagerar sig enbart med Läkare Utan Gränser och har ledigt under tiden de är hemma i Sverige. 

Utbildningar

Läkare Utan Gränser anordnar utbildningar för alla yrkesprofiler vi rekryterar. Det kan handla om specifika tekniska utbildningar inom det yrkesverksamma området - oavsett om man arbetar som logistiker, kirurg eller sjuksköterska - för att kunna bli specialiserad inom ett visst område. Det finns även utbildningar som inriktar sig mot arbetsledning och coachning för att kunna ta sig an en roll med större personalansvar. Dessa utbildningar kan man göra antingen under uppdraget eller mellan uppdrag och de bekostas av organisationen.

Två kvinnor står och kollar ut över ett flyktingläger.

Prenumerera på vårt HR-nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur det är att arbeta för Läkare Utan Gränser? I våra utskick får du läsa mer om aktuella händelser och insatser från kollegor som befinner sig i våra internationella projekt. Om deras erfarenheter, lärdomar och reflektioner. 
Prenumerera här