Hoppa till huvudinnehåll

Att söka utlandsuppdrag

Tack för ditt intresse för humanitärt arbete med Läkare Utan Gränser! Här finner du information om våra generella krav, hur du ansöker för att bli utsänd och viktiga förberedelser innan ett utlandsuppdrag. 

Vid det svenska kontoret rekryterar vi enbart personer som är bosatta i Sverige eller Finland. Om du inte är bosatt i Sverige eller Finland bör du kontakta Läkare Utan Gränsers kontor i det land där du bor. Kontaktuppgifter finner du på vår internationella hemsida.
 

Lär känna oss

Innan du ansöker, ta reda på så mycket som möjligt om humanitärt arbete och organisationen Läkare Utan Gränser. Vi tycker att det är viktigt att man som utsänd personal vet vilken organisation man söker till och att man känner till dess principer och värderingar.

Vi önskar även att du läser all nödvändig information under Livet på uppdrag, de generella kraven samt vilka krav som gäller för din yrkesprofil. Varje år har vi fyra till sex informationskvällar, såväl online som på plats i Stockholm, Malmö och Göteborg, där du får träffa utsända och rekryterare. Läs mer om och registrera dig till våra informationskvällar här.