Hoppa till huvudinnehåll

Årets förstfödda bebisar

Publicerad 9 januari 2019

Bildspel

Bildspel i fullskärm
En pojke som föddes Boniéré Urban Health Center i Elfenbenskusten.

Affärsinnehavaren Toure Gninguin födde årets första barn på Boniéré Urban Health Center i Elfenbenskusten - en ännu namnlös pojke.

Livet tar ingen paus. Samtidigt som det nya året firades in var vår personal världen över upptagna med att hjälpa kvinnor få en säker förlossning.

På många platser där vi arbetar kommer de nyfödda växa upp under svåra omständigheter och möta stora utmaningar. Men precis som i Sverige har föräldrarna till Zandi Gulla i Afghanistan, Lillian Ayaya i Kenya och María Fernanda i Honduras stora förhoppningar. Förhoppningar om en trygg och säker framtid för sina barn, kanske som politiker, lärare eller läkare.

Vi hoppas att 2019 kommer att bli ett hälsosamt och lyckosamt år för alla våra patienter, stora som små.

Säg hej till några av våra nyårsbebisar…

Mariam, som föddes på Dasht-e-Barchi, Afghanistan.

Den första bebisen som föddes på vårt sjukhus Dasht-e-Barchi, Afghanistan, var flickan Mariam. Hennes mamma, 30-åriga Rahima, har åtta barn sedan tidigare och i framtiden hoppas hon att Mariam får en bra utbildning.

Lillian Ayaya som föddes i Likoni, utanför Mombasa i Kenya.

Klockan 18:00 föddes Lillian Ayaya i Likoni, utanför Mombasa i Kenya. Hennes mamma, också Lillian, ser ljust på det nya året. Mycket tack vare sin dotters födelse.

En pojke som föddes i Katiola, Elfenbenskusten.

Denna, ännu namnlöse pojke föddes i Katiola, Elfenbenskusten. Hans mamma, Mariam Tourse, bor i Gbedekaha och har tre barn sedan tidigare. Hon och hennes man hoppas att sonen växer upp och utbildar sig till lärare.

Zandi Gulla som föddes på vårt sjukhus i Khost, Afghanistan.

Zandi Gulla blev årets första bebis som föddes på vårt sjukhus i Khost, Afghanistan. Hans mamma hoppas han får vara vid god hälsa och får ett långt liv. Dessutom hoppas hon att han utbildar sig till politiker eller läkare.

Fyra barn som föddes på Nablus sjukhus i västra Mosul, Irak.

Här är de första fyra barnen som föddes på Nablus sjukhus i västra Mosul, Irak, där den första av de fyra förlöstes 12:01. Förra året föddes 525 barn i genomsnitt varje månad på sjukhuset.

María Fernanda som föddes på vår klinik i Choloma, Honduras.

María Fernanda var det första barnet som föddes på vår klinik i Choloma, Honduras, klockan 03:30 på natten. Hon vägde 2,6 kilo och var 48 centimeter lång.

Alla bilder, foto: Läkare Utan Gränser