Hoppa till huvudinnehåll

För dig som studerar

Är du student och intresserad av Läkare Utan Gränsers livräddande arbete? Det finns många sätt att engagera dig i vår organisation redan när du studerar.

Praktik

Vi erbjuder inga praktikplatser i våra medicinska humanitära projekt utomlands. Vissa avdelningar på kontoret i Stockholm tar dock emot praktikanter.
Läs mer om våra praktikplatser.

Jobba med oss i framtiden

Att arbeta för Läkare Utan Gränser utomlands är både spännande och utmanande. Här kan du läsa om livet på uppdrag.

Vanligtvis anställer vi inte läkare direkt efter slutförd AT, utan kräver längre arbetslivserfarenhet. Undantag görs ibland för dem som är flerspråkiga men det är alltid behoven som styr. Det finns få möjligheter att göra ST i våra projekt utomlands. Du kan dock arbeta som allmänläkare i våra projekt om du uppfyller de generella kraven (se nedan). Ibland finns möjligheten att tillgodoräkna viss erfarenhet med Läkare Utan Gränser i din ST, läs mer på Sveriges Läkarförbund

Några gånger per år har vi informationskvällar där du får veta mer om hur det är att jobba för Läkare Utan Gränser utomlands. Läs mer och anmäl dig till en informationskväll.
 

Generella krav

  • Minst två års arbetslivserfarenhet (oavsett yrke)
  • Bosatt i Sverige eller Finland
  • Flexibilitet
  • Kan och vill arbeta under osäkra förhållanden
  • Starkt engagemang för humanitärt arbete och Läkare Utan Gränsers principer och värderingar
  • Kunskaper i språk (kunskaper i franska, spanska och arabiska öppnar upp fler möjligheter att bli matchad till ett uppdrag)
  • Om du dessutom har engagerat dig i en ideell organisation tidigare är det värdefullt.
     

Rollspecifika krav

För medicinska profiler krävs att du gjort vissa kurser innan du kan åka på ditt första uppdrag. Som student kan du planera in att göra kurserna redan under din studietid. 

För varje yrkesprofil finns specifika kvalifikationer utöver de generella kraven.