Hoppa till huvudinnehåll

Inspiration och tips

TIDIGARE PROJEKT

Tidigare vinnare samt några av de inskickade bidragen till tävlingen hittar du här.

VI ÄR LÄKARE UTAN GRÄNSER

 

Sociala medier

På våra sociala medier finns alltid uppdaterad information om vårt arbete i fält.

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube

Podcast

Här hittar ni senaste avsnittet av vår podcast. Uppdrag: Rädda liv är Läkare Utan Gränsers poddserie där svenska fältarbetare delar med sig av det roliga, det tråkiga och det oväntade i personliga samtal om sina uppdrag världen över.

Tidningen Direkt

Direkt är Läkare Utan Gränsers fördjupande tidning som utkommer fyra gånger per år och skickas till alla månadsgivare. 
Här finns alla nummer av Direkt

Direkt nr 2


 

Insamling

Vill ni göra en insamling hittar ni all information om hur man kan gå till väga här 

Användbara länkar

Här har vi samlat några länkar som kan vara bra att använda för att få koll på statistik kring de humanitära frågor ni väljer att arbeta med:

Världshälsoorganisationen (WHO)

Här finns statistik och information om global hälsa som kan vara användbart till skolprojektet, särskilt om projektet handlar om en kris som innefattar en sjukdom  

UNHCR -FN:s hemsida om flyktingar i världen.

Hemsidan för FN:s flyktingkommissariat innehåller den senaste statistiken för flyktingsituationen i världen. Jobbar du med en humanitär kris/framsteg som innefattar flyktingar kan det därför vara bra att kolla UNHCR:s hemsida ofta.  

Läkare Utan Gränsers internationella hemsida

Här finns mycket information om hur och var vi arbetar och var de medicinska humanitära behoven är störst. Här finns mer information om de humanitära kriserna och framstegen samt fakta och statistik från länder där Läkare Utan Gränser jobbar.  Här finns även länkar till Läkare Utan Gränsers hemsidor i andra länder, på andra språk. 

International Organization for Migration

En internationell organisation som bedriver påverkansarbete om flyktingars och migranters situation i världen och på olika sätt försöker tillvarata deras rättigheter. Jobbar du med en humanitär kris/framsteg som innefattar flyktingar och migranter kan det därför vara bra att kolla IOM:s hemsida ofta.