Hoppa till huvudinnehåll

Ett gränslöst skolprojekt

Skolprojektet
Foto: Corinne Baker
Hälsoinformation i Sydsudan

Vad är Ett gränslöst skolprojekt?

Varje år förlorar miljoner människor livet i humanitära kriser runt om i världen. En del kriser får stor medial uppmärksamhet medan andra utmaningar och framsteg hamnar i skuggan.

Elevernas uppdrag är att rikta uppmärksamhet mot en eller flera kontexter eller frågor, med utgångspunkt i materialet presenterat på den här sidan. Detta kan till exempel göras genom att eleverna arrangerar ett evenemang, skapar en film eller skriver en artikel. Lärare och elever väljer tillsammans hur arbetet ska läggas upp, om ni arbetar i smågrupper eller hela klassen tillsammans och om ni väljer en eller flera utmaningar/framsteg att jobba med.

Skolprojektet är förankrat i läroplanen för gymnasieskolan, både i skolans värdegrund och i läroplanen för olika gymnasieämnen. Projektkoordinatorn för Ett gränslöst skolprojekt finns tillgänglig för frågor och inspiration under hela terminen. Tveka inte att kontakta oss! 

 

Skolprojektet

TÄVLING!

SKICKA IN SENAST DEN 13 MAJ! I år kommer bidragen från både hösttermninen och vårterminen att vara med i samma tävling som avgörs på vårterminen. Kom ihåg att kolla igenom all information här nedanför innan ni skickar in.

All information kring Ett gränslöst skolprojekt samlad

Hur fungerar tävlingsmomentet?
Hur ska bidragen skickas in?
När ska bidraget skickas in till tävlingen?
Måste vi vara med i tävlingen?
Vad för material kan vi använda till våra informationskampanjer?
Hur mycket får vi redigera bilder och videor?
Vad måste man tänka på när man använder bilder och videor?
Får vi använda Läkare Utan Gränsers logo?
Hur gör vi för att få en presentation från en medarbetare på Läkare Utan Gränser?
Går det att få en föreläsning digitalt?
Skolprojektet
Anna Blideman