Hoppa till huvudinnehåll

Ett gränslöst skolprojekt

Höstterminen 2023 tar Skolprojektet en paus. Välkomna tillbaka 2024!

Skolprojektet
Foto: Corinne Baker
Hälsoinformation i Sydsudan

Vad är Ett gränslöst skolprojekt?

Varje år förlorar miljoner människor livet i humanitära kriser runt om i världen. En del kriser får stor medial uppmärksamhet medan andra utmaningar och framsteg hamnar i skuggan.

Elevernas uppdrag är att rikta uppmärksamhet mot en eller flera kontexter eller frågor, med utgångspunkt i materialet presenterat på den här sidan. Detta kan till exempel göras genom att eleverna arrangerar ett evenemang, skapar en film eller skriver en artikel. Lärare och elever väljer tillsammans hur arbetet ska läggas upp, om ni arbetar i smågrupper eller hela klassen tillsammans och om ni väljer en eller flera utmaningar/framsteg att jobba med.

Skolprojektet är förankrat i läroplanen för gymnasieskolan, både i skolans värdegrund och i läroplanen för olika gymnasieämnen. Projektkoordinatorn för Ett gränslöst skolprojekt finns tillgänglig för frågor och inspiration under hela terminen. Tveka inte att kontakta oss! 
 

Vinnarbild skolprojektet 2022

Vinnare HT21/VT22

Det vinnande bidraget HT21/VT22 skickades in av Ebba, Ebba, Elsa, Emma, Hanna, Leanda, Livia, Loke, Tindra och Vilda i klass SA19A på Rodengymasiet i Norrtälje. Läs mer om dem och deras arbete under inspiration och tips!

 

Frågor & svar om Ett gränslöst skolprojekt

Skolprojektet
Kontakta oss för information eller frågor