Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

Tidigare vinnare och bidrag

Vinnare VT 2020 - klass EK18b på Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan, Göteborg. 

Max Pelin, Amanda Lindström och Beata Bartler har gjort klassens bidrag som är ett påverkansprojekt om Centralafrikanska republiken. Inom projektet har de startat en insamling och gjort en informationsvideo, de har satt upp affischer och de har fått en artikel publicerad i Mölndals-posten.

Bidraget vann med juryns motivering: 
Amanda, Beata och Max- ni har imponerat på juryn för Läkare Utan Gränsers skolprojekt, VT 2020! 
Ni är pålästa och kunniga och det märks att ert engagemang är äkta. Ni har lyckats starta en insamling, spela in en video, trycka och sätta upp affischer och ni har blivit intervjuade i lokaltidningen. Att ni lyckats sprida ert budskap på så många olika sätt visar att ni förstår hur påverkansarbete ska bedrivas, ni når ut till en bred målgrupp och ni är trovärdiga när ni levererar ert budskap. 
Juryn för Ett gränslöst skolprojekt tackar för en enormt fin insats!

Vinnare 2019 - Oscarsgymnasiet, Oskarshamn

Vinnare Ett gränslöst skolprojekt 2019
Foto: Anna Blideman

Vinnarna av Ett gränslöst skolprojekt 2019 är: Petter Henningsson, Erik Wöhry, Hugo Karlsson och Linus Petersson i klass NA17 på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn.

De har gjort en film om situationen i Kongo-Kinshasa som har visats för elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn.  

Deras projekt vann med juryns motivering: 

"Med en väl genomarbetad video och övertygande insatser från de medverkande lyckas ni fånga tittaren och förmedla budskapet på ett trovärdigt och känslosamt sätt. Det märks att ni vet vad ni talar om, att ni har gjort ordentlig research och verkligen tagit till er relevant fakta. Filmen fångar väl Läkare Utan Gränsers principer och arbete. 
Juryn blev både imponerad och berörd av detta bidrag. Tack!"


Filmen hittar du här
Tidningen Barometern skrev om vinsten, artikeln hittar du här

BIDRAG VT 2020

 

Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan, Göteborg 

Övriga bidrag från klass EK18b som inte tävlade:

Malmö Borgarskola

Nathalie Lindell, Celina Clemmensen och Mohamad Abdul A i klass IB17 har gjort inspirerande video om hur vägen till att börja arbeta för Läkare Utan Gränser kan se ut och de informerar även om Tuberkulos. 

Thorén Innovation School, Malmö

Bisan, Baquer och Farah i klass NA19 har gjort en musikvideo och en powerpoint om psykisk ohälsa..

NTI-gymnasiet, Västerås

Oliver, Ida, Sokar och Jonathan i klass 17C har gjort en video om Läkare Utan Gränsers arbete

Fryshusets gymnasium, Stockholm

Eleverna på passion global har startat en instagramkonto där de informerar om Läkare Utan Gränsers arbete med fokus på Cox's Bazar

BIDRAG HT 2019

 

De La Gardiegymnasiet, Lidköping

Eleverna skickade in dessa två bidrag: klass VO18A på Vård- och omsorgprogrammet gjorde en film om kvinnors hälsa och klass VO18B gjorde en powerpoint om Centralafrikanska republiken.

Båda projekten visades på programkontoret där rektor på campus, rektor på De La Gardiegymnasiet, enhetschefer inom Götene, Vara, Grästorp, Lidköping, representanter från fackförbundet Kommunal Vård och omsorg, lärar- och elevrepresentanter , utbildningsnämnden samt representanter för Skaraborgs länssjukhus närvarade. 

Guldstadsgymnasiet, Skellefteå

Eleverna har arbetat med olika typer av projekt som de skickat in till tävlingen. De har spridit materialet på skolans sociala medier (främst facebook och instagram), och visat upp projekten i skolans café på förmiddagsrasterna.
Eleverna har även spridit sitt material själva på sociala medier.
Guldstadsgymnasiets bidrag finns här 

Drottning Blankas Gymnasium, Örebro

Det bidraget som eleverna på Drottning Blankas Gymnasium valde att tävla med var en Instagramkampanj för Haiti som du hittar här 

NTI Gymnasiet, Eskilstuna

Eleverna har gjort en film med huvudttema "flyktingkrisen" och fyra underteman; kvinnors hälsa, klimatet, infektionssjukdomar och tillgång till läkemedel.
Filmen hittar du här

Klara Teoretiska Gymnasium, Stockholm Västra

Eleverna har jobbat med att skapa ett varsitt häfte och broschyr, och sedan röstat fram detta bidrag som fått representera klassen

Åkrahällskolan, Nybro

Eleverna har valt att spela in podcasts eller skriva reportage för att belysa Läkare Utan Gränsers arbete och presentera det på en blogg som sprids via sociala medier. De har valt att både arbeta med teman och länder som de vill att människor ska veta mer om.
Eleverna har även startat en insamling eftersom de kände att de ville göra något konkret och bidra till Läkare Utan Gränsers arbete. 
Bloggen hittar du här 

Grillska Gymnasiet, Stockholm

Klassen har, i historia, samhällskunskap och geografi, fördjupat sig i temat global migration och migrationspolitik. Klassen har arbetat med tematiska frågor inom ämnet och arbetet har sammanställts till en klassgemensam informativ broschyr som belyser migrationsfrågan ur olika aspekter. Broschyren är tänkt att överlämnas till riksdagsledamöter inom den migrationspolitiska parlamentariska kommittén. Utöver detta hade eleverna en utställning i skolans kafeteria där skolans marknadsföringsavdelningen gjorde ett webbreportage. I samband med detta samlas pengar in till bland andra Läkare Utan Gränser.
Broschyren hittar du här