Hoppa till huvudinnehåll

Teknisk logistiker

En man mekar med en bilmotor samtidigt som han pratar med två skrattande kollegor.
Foto: Yann Libessart
Tekniska logistiker sköter den praktiska driften av våra projekt.

Som logistiker är du projektets principiella problemlösare. Du har en viktig roll för att skapa rätt praktiska förutsättningar för vårt arbete i en kris- eller katastrofsituation. 

Den tekniska logistikern har ansvar för allt som rör den praktiska driften av ett projekt och hoppar in där det finns problem att lösa.

Vad gör logistiker inom Läkare Utan Gränser?

Som logistiker är dina arbetsuppgifter mycket varierande - från den dagliga tekniska driften till specifika tekniska behov. De kan inkludera reparation och underhåll av utrustning såsom generatorer och byggnader, kontakter med lokala myndigheter och andra organisationer, ansvar för IT och radiokommunikation och transport av material och personal.

Rollen innefattar också personalansvar för en stor och varierad grupp anställda såsom chaufförer, vakter, mekaniker, IT-specialister mm.

Erfarna logistiker får också vanligtvis ett visst ansvar för säkerhetsfrågor och rapportering. Detta kräver god kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Logistiker arbetar vanligtvis i ett av våra projekt i landet, med erfarenhet kan du också arbeta som en del av en ledningsgrupp på koordinationsnivå i huvudstaden.

Beroende på behov så kan rollen som logistiker ha olika mer specifika inriktningar, och därmed också specifika krav. 

 

Jobba med Läkare Utan Gränser | Logistiker

 

Specialist inom byggnadsteknik

I denna roll leder och överser du byggnadskonstruktions- och renoveringsprojekt som krävs för att vi ska kunna genomföra våra medicinska aktiviteter. Du kan även bli tillfrågad att förhandla fram avtal och nödvändiga byggnadstillstånd. Du har löpande kontakt med lokala myndigheter och ser över planering, implementering och överlämning av projekten. Rollen kan innefatta både praktiskt arbete samt arbetsledning.

För den här rollen krävs att du är arkitekt, civilingenjör, byggnadsingenjör, certifierad snickare, svetsare, rörmokare eller murare. 

Specialist inom energi

Som specialist inom energi planerar och implementerar du installationer av nya elektriska system och/eller renovering av befintliga system. Du kan även bli tillfrågad att förhandla avtal och har löpande kontakt med lokala myndigheter. Rollen kan innefatta både praktiskt arbete samt arbetsledning.

För den här rollen krävs att du är certifierad elektriker/elmontör eller ingenjör inom elektroteknik.

Krav för teknisk logistiker

Utöver de generella kraven för att arbeta med Läkare Utan Gränser oss krävs:

  • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet inom områden såsom reparation och underhåll av fordon, IT, byggnadsarbete, underhåll av vatten- och sanitetssystem, kommunikationsutrustning (HF/VHF-radio och satellittelefon)
  • För specialister inom byggnadsteknik eller energi krävs relevant akademisk examen alt certifiering (se ovan)

Meriterande

  • Kunskaper i franska
  • Kunskaper i andra språk såsom spanska, portugisiska, arabiska eller ryska
  • Erfarenhet av arbetsledning eller personalansvar
  • Erfarenhet av att utbilda och/eller coacha andra
  • Tidigare humanitär arbetslivserfarenhet
     

Säkerhet och trygghet

Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar. Denna video förklarar olika risker vår personal utsätts för och hur vi arbetar för att göra arbetet så säkert som möjligt. Titta på videon innan du bestämmer dig för att ansöka! 

Jobba med Läkare Utan Gränser | Säkerhet

Redo att ansöka?

När du har läst och tagit ställning till informationen här om att arbeta för Läkare Utan Gränser är du redo att ansöka.