Hoppa till huvudinnehåll

Fokus på unga flyktingar i Calais

Publicerad 10 augusti 2016

I Calais fokuserar vi i dag våra aktiviteter på psykisk hälsa och bistår ensamkommande barn. Bland annat har vi öppnat ett ungdomscenter, tillsammans med flera andra organisationer som Refugee Youth Service, för att stödja dessa minderåriga.

Vi har arbetat i Calais, och det som kallas ”The Jungle”, sedan slutet av 2015 där 600 ensamkommande barn beräknas leva. Och antalet ökar. De är ofta offer för sexuellt, fysiskt eller psykiskt våld. Vi erbjuder en säker plats, mat, kläder och lektioner i franska och engelska. 

Aktuellt om Frankrike

Veckan före rivningen av lägret i Calais, som kallats "Djungeln", fanns ingen tillförlitlig information om vad som ska hända de minderåriga.
Nyheter från fältet

Ensamkommande barn utsatta i Calais

Vi är oroade för de ensamkommande barnen som nu har lämnat flyktinglägret ”Djungeln”. Vi har märkt att myndigheterna separerar vuxna och minderåriga efter en hastig bedömning av barnens utseende.

Flyktinglägret La Linière i norra Frankrike.
Nyheter från fältet

“Flyktingar döms att överleva vintern som hemlösa”

Om flyktinglägret La Linière i norra Frankrike stänger kommer tusentals flyktingar att stå utan tak över huvudet när vintern närmar sig. Vi uppmanar lokala myndigheter att tillfälligt stoppa alla planer så att alternativ kan hittas.

Flyktinglägret i Calais, Frankrike, som också kallas "Djungeln".
Nyheter från fältet

Vad händer med flyktingbarnen i Calais?

Norra delen av flyktinglägret i Calais ska rivas. Men det har ännu inte kommit något besked om vad som händer med de 627 ensamkommande minderåriga som vi bistår i lägret.

I fokus

Athmahlägret i norra Syrien. En pojke får sin brännskada omlagd.

Syrien

Varför arbetar vi i Syrien?

  • Väpnad konflikt 
  • Flyktingar
Människor på flykt undan våld i Kongo-Kinshasa. Läkare Utan Gränser gör ofta insatser i flyktingkriser.

Flyktingar

Vi arbetar världen över för att bistå flyktingar och internflyktingar med allt från psykologisk vård till livsviktig näringsersättning.

Ett av våra räddningsteam närmar sig en flyktingbåt för att ta personerna till räddningsfartyget MY Phoenix.

Medelhavet

Tiotusentals människor flyr från våld och oroligheter i sina hemländer och beger sig iväg på en farlig resa över Medelhavet till Europa.