Hoppa till huvudinnehåll

Logistiker supply chain

Flera personer sitter på träbåtar och lassar kartonger av och på, Läkare Utan Gränsers logotyp syns på flera ställen.
Foto: Matias Delacroix
Vårt logistiska team i Delta Amacuro, Venezuela, tömmer båtar på medicinsk utrustning.

Som logistiker med ansvar för supply har du en viktig roll för att skapa rätt praktiska förutsättningar för vårt arbete i en kris- eller katastrofsituation. 

Du är ansvarig för alla delar av logistikkedjan i ett projekt såsom internationella och lokala inköp, orderhantering, import och transport av material och varor. Detta är en nyckelroll då vårt arbete aldrig får stanna upp på grund av uteblivet material.

Vi söker även profiler med fokus på inköp och på lagerhantering. 

Vad gör en supply-logistiker inom Läkare Utan Gränser? 

Som ansvarig för supply arbetar man med allt som rör materialanskaffning till projektet. Det handlar om orderhantering, inköp både lokalt och internationellt, lagerhantering och uppföljning, internationell och lokal transport och import och effektivisering av flödet av material och varor. Man ansvarar för allt från byggmaterial och elprodukter till mat och medicinskt material.

Att arbeta med supply innebär att vara ansvarig för att se till att våra interna regler och rutiner följs samt att skapa strategier för att kunna möta behov som uppstår på kort varsel. Du arbetar därför nära alla andra avdelningar i projektet för att säkerställa att organisationen har korrekta behovsprognoser. Arbetet innebär också ofta arbetsledning och utbildning av lokalt anställd personal inom supply.

Logistiker inom supply arbetar vanligtvis i ett av våra projekt i landet, men med erfarenhet kan du också arbeta som en del av en ledningsgrupp placerad på koordinationsnivå i huvudstaden.

Krav för supply-logistiker

Utöver de generella kraven för att arbeta med Läkare Utan Gränser krävs minst två års relevant arbetslivserfarenhet inom området supply, såsom orderhantering och inköp, transport, lagerhantering eller import och export

Meriterande 

  • Kunskaper i franska
  • Kunskaper i andra språk såsom spanska, portugisiska, arabiska eller ryska
  • Examen inom supply chain management eller annan relevant utbildning
  • Erfarenhet av arbetsledning och /eller personalansvar
  • Erfarenhet av att utbilda och/eller coacha andra
  • Tidigare humanitär arbetslivserfarenhet

Säkerhet och trygghet

Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar. Denna video förklarar olika risker vår personal utsätts för och hur vi arbetar för att göra arbetet så säkert som möjligt. Titta på videon eller läs igenom vår sida om säkerhet och trygghet innan du bestämmer dig för att ansöka! 

Jobba med Läkare Utan Gränser | Säkerhet

Redo att ansöka?

När du har läst och tagit ställning till informationen här om att arbeta för Läkare Utan Gränser är du redo att ansöka.