Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som projektkoordinator

Två kvinnor i vita västar med Läkare Utan Gränsers logotyp står och pratar med varandra.
Foto: MSF
Projektkoordinator Caroline Scholtes pratar med en annan medlem i vårt team i Gumuruk, Sydsudan.

Att arbeta som projektkoordinator för Läkare Utan Gränser innebär samordning av samtliga medicinska och logistiska aktiviteter i ett projekt. Du har personalansvar samt säkerhetsansvar för projektet som helhet. 

Vi söker enbart projektkoordinatorer med tidigare erfarenhet av liknande arbete. 

Vad gör en projektkoordinator inom Läkare Utan Gränser?

Rollen som projektkoordinator är ett utmanande jobb med varierande arbetsuppgifter och kräver tidigare erfarenhet av liknande arbete.

Projektkoordinatorn har det övergripande ansvaret för aktiviteterna och personalen i projektet. Du är arbetsledare för ett stort team och har också ansvar för säkerheten för våra anställda och för patienterna på våra vårdinrättningar.

Projektkoordinatorn representerar Läkare Utan Gränser inför lokala myndigheter, andra organisationer, givare, militära grupperingar och media samt den lokala befolkningen i stort. Du ansvarar för att säkerställa att våra tekniska, medicinska och etiska regler efterlevs och att vi når uppsatta mål för projektet. Du analyserar den politiska och humanitära situationen i området och tillsammans med kollegor identifierar hälsostatus och humanitära behov hos den lokala befolkningen. 

En stor del av arbetet består av att förhandla med lokala aktörer och göra riskbedömningar. Du utformar och följer upp projektförslag, budget och utvärderingar. Som projektkoordinator är du ytterst ansvarig att hantera personalärenden, vilket kräver tidigare erfarenhet av arbetsledning, gärna för ett multikulturellt team.

Krav för projektkoordinatorer

Utöver de generella kraven för att arbeta med Läkare Utan Gränser krävs:
•    Minst två års arbetslivserfarenhet med projektkoordinering inom den humanitära sektorn
•    Dokumenterad erfarenhet av säkerhetshantering på plats i komplexa säkerhetskontexter
•    Erfarenhet av arbetsledning och personalansvar
•    Erfarenhet av förhandling med externa aktörer

Vi rekryterar enbart ett litet antal projektkoordinatorer så ansök enbart om du uppfyller samtliga krav ovan. Det vanligaste är att börja i en annan roll för att med tiden få erfarenhet och förståelse både av organisationen, koordinatorns ansvarsområden och den typ av kriser och kontexter där vi arbetar.

Meriterande

•    Kunskaper i franska
•    Kunskaper i andra språk såsom spanska, portugisiska, arabiska eller ryska

Säkerhet och trygghet

Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar. Denna video förklarar olika risker vår personal utsätts för och hur vi arbetar för att göra arbetet så säkert som möjligt. Titta på videon innan du bestämmer dig för att ansöka! 

Att arbeta med Läkare Utan Gränser | Säkerhet och risker

Redo att ansöka?

När du har läst och tagit ställning till informationen här om att arbeta för Läkare Utan Gränser är du redo att ansöka.