Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som kirurg

Ett kirurgiskt team utför en operation på ett sjukhus i Bangui, Centralafrikanska republiken.
Foto: Andre Quillien/MSF

Kirurgiska team behövs i utsatta situationer, som till exempel i väpnade konflikter eller i isolerade områden där medicinsk personal inte finns att tillgå.

Läkare Utan Gränser har kvalificerade, specialiserade och motiverade kirurgiska team som erbjuder kvalitativ vård. Vi arbetar ofta på avlägsna platser och under osäkra förhållanden, men våra kirurgiska projekt erbjuder standardiserad vård av hög kvalitet, och vi ser till att ha adekvata resurser avseende internationell och lokalt anställd personal. 

Kirurger i fält behövs ofta med kort varsel och för kortare perioder såsom en till tre månader. Arbetet för våra kirurger består mest av allmänkirurgi. I vissa fall kan uppdraget också handla om att utbilda lokal personal och utföra kirurgiska utvärderingar.

KRAV för att arbeta som kirurg i fält

  • Bevis om specialistkompetens
  • Förmåga att arbeta med begränsade tekniska resurser
  • Tillgänglighet med kort varsel och för minst 6 veckor

Våra generella krav för att bli fältarbetare hittar du här

Engelska är ett krav för att kunna arbeta som kirurg för Läkare Utan Gränser. Då vi har många projekt i fransktalande länder är goda kunskaper i franska en stor tillgång och gör det lättare för oss att hitta ett uppdrag till dig. Språkkunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

livet på uppdrag

Varje utlandsuppdrag för Läkare Utan Gränser är unikt. Som kirurg i våra projekt ställs du inför nya utmaningar och får testa dina kunskaper på ett nytt sätt. Arbetet som kirurg i fält skiljer sig på många sätt från att jobba som kirurg i Sverige. 

Läs Fredrik Lindmarks berättelse från sitt arbete som kirurg i Irak

Innan du går vidare och ansöker försäkra dig om att du känner till anställningvillkoren såsom längd på uppdrag och lön. 

SÄKERHET OCH TRYGGHET

Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar. Denna video förklarar olika risker vår personal utsätts för och hur vi arbetar för att göra arbetet så säkert som möjligt. Titta på videon innan du bestämmer dig för att ansöka! 


REDO ATT ANSÖKA?

När du har läst och tagit ställning till informationen här om att arbeta i fält är du redo att ansöka. 

Är du intresserad av uppdateringar från vår HR-avdelning?
Anmäl dig till vårt HR-nyhetsbrev!