Hoppa till huvudinnehåll

10 personer som är minst lika intressanta som Trump

Publicerad 10 januari 2018

Donald Trump var den mest omnämnda personen i svensk nyhetsmedia under 2017. I egenskap av USA:s president är han visserligen en viktig person, men vi hade gärna hört mer om människor utan makt och medieträning. Här har vi samlat tio personer som vi tycker borde fått lite mer utrymme i nyhetsrapporteringen under förra året.

Donald Trump omnämndes fler än 227 000 gånger i svenska media enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av nyhetsbyrån TT. Sveriges statsministern Stefan Löfven, som hamnade på andra plats, omnämndes bara 79 000 gånger. Med andra ord: Trump var överallt, i alla kanaler, mest hela tiden.

Här kommer våra förslag på tio personer som är värda att rapportera om, och som inte heter Trump. Människor som inspirerat oss genom sin styrka och sitt hopp i till synes hopplösa situationer.

Jag tackar gudarna för att behandlingen har hjälpt. Yury.

Många människor i min by lider på grund av sjukdomar. Nyanjima Mayot.

Medarbetare med en patient

Hur kan du stödja vårt arbete?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare