Hoppa till huvudinnehåll

Yrkesgrupper vi rekryterar

Här kan du läsa om vilka yrkesprofiler vi rekryterar, vilka arbetsuppgifterna är och vilka krav vi ställer på respektive yrkesgrupp i fält. Klicka på de olika yrkena nedan för att läsa mer!

En av våra barnmorskor lyssnar på ett fosters hjärtljud på ett sjukhus i Boost, Afghanistan.

Barnmorska

På många platser där vi arbetar är kvinnor särskilt utsatta. Kvinnors hälsa har blivit ett allt viktigare inslag i vårt arbete och behovet av barnmorskor som vill åka ut i fält ökar.  

Labteknikern Barrie Rooney ser över blodprov från en kampanj för att kartlägga sömnsjuka i Centralafrikanska republiken.

Biomedicinsk analytiker

Som biomedicinsk analytiker i fält för Läkare Utan Gränser har du ansvar för att organisera all laboratorieverksamhet i ett medicinskt projekt. 

Vår norska ekonom Lindis Hurum på kontoret i Haiti.

Ekonom

Som ekonom arbetar du vanligtvis ute i ett av våra projekt. Men det kan också hända att du får arbeta som en del av en ledningsgrupp på huvudstadsnivå. 

Vår farmaceut Nour S. Barakat på apoteket på kliniken för syriska flyktingar i Jordanien.

Farmaceut

Som farmaceut för Läkare Utan Gränser har du ett stort ansvar för all hantering av läkemedel samt medicinskt material och utrustning.

Gynekologen Marlon Rivera har just utfört ett akut kejsarsnitt på en kvinna i Sierra Leone.

Gynekolog/obstetriker

Som gynekolog/obstetriker i något av våra projekt arbetar du mycket självständigt med förlossningsvård och undervisar lokalt anställd personal.

Ett kirurgiskt team genomför en operation på ett sjukhus i Syrien.

Kirurg

Kirurger och kirurgiska team behövs i utsatta situationer, som till exempel i väpnade konflikter, eller i isolerade områden där medicinsk personal saknas.

Projektkoordinator Caroline Scholtes pratar med en annan medlem i vårt team i Gumuruk, Sydsudan.

Koordinator

Som projektkoordinator arbetar du med projektledning i fält och är en del av ledningsgruppen i något av de länder där vi jobbar.

Läkaren Alejandra Capril undersöker ett barn på Boost-sjukhuset i Afghanistan.

Läkare

Att arbeta som läkare i fält innebär till stor del planering, genomförande och utvärdering av medicinska program, samt handledning. 

Vårt logistiska team i Boguila, Kongo-Kinshasa.

Logistiker (supply chain)

Som supply-logistiker ansvarar du för allt som rör materialanskaffning; orderhantering, inköp, lagerhantering och uppföljning, samt import. 

Logistiker reser ett tält efter översvämningar i Moçambique.

Logistiker (teknisk)

Som logistiker har du normalt ansvar för allt som rör den praktiska driften av projektet.

Vårt läkarteam jobbar i Filippinerna efter tyfonen Hayian.

Narkosläkare

Narkosläkare behövs ofta med kort varsel och för kortare perioder – en till tre månader, och arbetet innebär oftast mest allmänkirurgi.

Narkossjuksköterskan Jacques MeuMeu förbereder en spinal på Niangara-sjukhuset i Kongo-Kinshasa.

Narkossjuksköterska

Till några kirurgiska projekt kan du åka som narkossjuksköterska under förutsättning att du har många års erfarenhet av all typ av anestesi.